• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Recept na nejlepší palačinky
Napište svůj komentář k receptu

Recept na nejlepší palačinky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 195
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Kdo by nemiloval palačinky? Vyzkoušejte tento snadný recept, který zvládne opravdu každý. Skvěle chutnají s marmeládou i nutellou nebo posypané čerstvým ovocem.

Recept na nejlepší palačinky

Suroviny

4 porce
    • 500
      ml mléko polotučné
    • 200
      g hladká mouka může být až 250 g
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • tuk na smažení slunečnicový či řepkový olej, případně přepuštěné máslo (ghí)
    • nutella na potření
    • 10
      ks ovoce na ozdobu
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Mléko nalijeme do mísy a rozšleháme v něm metličkou vejce. Přidáme špetku soli a pomalu přisypáváme mouku. Stále šleháme, aby nevznikly hrudky. Takto připravené těsto necháme odstát, ideálně alespoň půl hodiny.

RADA: Tipy na sladké i slané náplně

2
Pánev rozpálíme, potřeme pomocí mašlovačky nebo papírové utěrky tukem a nalijeme na ni naběračkou část těsta. To vždy před nalitím promícháme, protože má tendence se usazovat. Krouživým pohybem pánví těsto rozlijeme stejnoměrně po celé ploše a palačinku opečeme nejprve z jedné strany. Jakmile se okraje začnou zvedat a povrch těsta je matný, palačinku otočíme a opečeme i z druhé strany dozlatova.

RADA: Zkuste i lívance nebo vafle

3
Stejným způsobem upečeme palačinky ze zbylého těsta.
4
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ PALAČINEK: • Palačinky se trhají: Nejčastější příčinou je příliš řídké těsto, nedostatek vajec, nedostatečně rozehřátá pánev nebo předčasné obracení. Těsto nařeďte postupně, dokud nemá konzistenci řidší smetany. Pokud je problém v nedostatku struktury, lze přidat ještě jedno vejce. Vždy se ujistěte, že je pánev dostatečně horká, a obracejte palačinku až ve chvíli, kdy se sama snadno uvolní od povrchu. • Palačinky jsou gumové nebo tvrdé: Důvodem bývá příliš husté těsto s vysokým podílem mouky. Nejčastější příčinou bývá ale nedostatečné odležení těsta, během kterého může mouka plně absorbovat tekutinu a stabilizuje se v něm lepek. • Palačinky se připalují nebo lepí: Příčinou může být přidaný cukr v těstě, příliš mnoho nebo naopak málo tuku na pánvi. • Fenomén „první palačinky": Říká se, že první palačinka se nepovede, což se skutečně často stává. Není to však selhání, ale spíše důležitý krok k tomu, abyste něco upravili. Slouží k otestování, zda má pánev správnou teplotu a zda je konzistence těsta optimální.

RADA: Palačinky na plechu jsou hitem internetu: Připravíte je téměř bez práce a vždy se povedou

5
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Pokud chcete, aby hotové palačinky zůstaly teplé a vláčné, skládejte je na talíř a přikryjte čistou utěrkou. Další efektivní metodou je umístit hotové palačinky na talíř do trouby vyhřáté na velmi nízkou teplotu, přibližně 60–70 °C. • Pro kypřejší a lehčí těsto můžete přidat do těsta malé množství perlivé vody nebo rumu. Působí jako kypřicí prostředky a zároveň dodávají těstu zajímavý chuťový tón. Nastrouhaná citronová nebo pomerančová kůra dodá palačinkám svěžest a příjemné aroma. • Pro bezlepkovou variantu lze klasickou pšeničnou mouku nahradit pohankovou nebo rýžovou moukou. Pro veganské palačinky lze místo kravského mléka použít rostlinné mléko (např. mandlové, sójové) a vejce nahradit rozmačkaným banánem, lněnými nebo chia semínky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šmyklavé (klouzavé) budějovické palačinky

Šmyklavé (klouzavé) budějovické…

Špaldové palačinky

Špaldové palačinky

Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Těsta
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Smažení Šlehání Děti Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mléko polotučné Moučkový cukr Nutella Ovoce Sůl Tuk na smažení Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mojito

Mojito

Hořčičná omáčka

Hořčičná omáčka

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Lovošská topinka

Lovošská topinka

Borůvkový koláč s krémem z bílé čokolády

Borůvkový koláč s krémem z bílé…

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Langoše jednohubky

Langoše jednohubky

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

29
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
26
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
24
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
21
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
18
Kořeněná panenka ve slanině
Kořeněná panenka ve…

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Bratr Šoposké Antonio: Pletli si mě s Marikou

Bratr Šoposké Antonio: Pletli si mě s Marikou

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Další doporučené recepty:

Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový sirup s medem a citronem
Rebarborový sirup s medem a citronem
Red velvet brownies
Red velvet brownies
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
  • Recepty.cz
  • Recept na nejlepší palačinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact