• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Recept na nejlepší palačinky
Napište svůj komentář k receptu

Recept na nejlepší palačinky

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 211
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Kdo by nemiloval palačinky? Vyzkoušejte tento snadný recept, který zvládne opravdu každý. Skvěle chutnají s marmeládou i nutellou nebo posypané čerstvým ovocem.

Recept na nejlepší palačinky

Suroviny

4 porce
    • 500
      ml mléko polotučné
    • 200
      g hladká mouka může být až 250 g
    • 2
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • tuk na smažení slunečnicový či řepkový olej, případně přepuštěné máslo (ghí)
    • nutella na potření
    • 10
      ks ovoce na ozdobu
    • moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

1
Mléko nalijeme do mísy a rozšleháme v něm metličkou vejce. Přidáme špetku soli a pomalu přisypáváme mouku. Stále šleháme, aby nevznikly hrudky. Takto připravené těsto necháme odstát, ideálně alespoň půl hodiny.

RADA: Tipy na sladké i slané náplně

2
Pánev rozpálíme, potřeme pomocí mašlovačky nebo papírové utěrky tukem a nalijeme na ni naběračkou část těsta. To vždy před nalitím promícháme, protože má tendence se usazovat. Krouživým pohybem pánví těsto rozlijeme stejnoměrně po celé ploše a palačinku opečeme nejprve z jedné strany. Jakmile se okraje začnou zvedat a povrch těsta je matný, palačinku otočíme a opečeme i z druhé strany dozlatova.

RADA: Zkuste i lívance nebo vafle

3
Stejným způsobem upečeme palačinky ze zbylého těsta.
4
NEJČASTĚJŠÍ CHYBY PŘI PŘÍPRAVĚ PALAČINEK: • Palačinky se trhají: Nejčastější příčinou je příliš řídké těsto, nedostatek vajec, nedostatečně rozehřátá pánev nebo předčasné obracení. Těsto nařeďte postupně, dokud nemá konzistenci řidší smetany. Pokud je problém v nedostatku struktury, lze přidat ještě jedno vejce. Vždy se ujistěte, že je pánev dostatečně horká, a obracejte palačinku až ve chvíli, kdy se sama snadno uvolní od povrchu. • Palačinky jsou gumové nebo tvrdé: Důvodem bývá příliš husté těsto s vysokým podílem mouky. Nejčastější příčinou bývá ale nedostatečné odležení těsta, během kterého může mouka plně absorbovat tekutinu a stabilizuje se v něm lepek. • Palačinky se připalují nebo lepí: Příčinou může být přidaný cukr v těstě, příliš mnoho nebo naopak málo tuku na pánvi. • Fenomén „první palačinky": Říká se, že první palačinka se nepovede, což se skutečně často stává. Není to však selhání, ale spíše důležitý krok k tomu, abyste něco upravili. Slouží k otestování, zda má pánev správnou teplotu a zda je konzistence těsta optimální.

RADA: Palačinky na plechu jsou hitem internetu: Připravíte je téměř bez práce a vždy se povedou

5
TIPY PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK: • Pokud chcete, aby hotové palačinky zůstaly teplé a vláčné, skládejte je na talíř a přikryjte čistou utěrkou. Další efektivní metodou je umístit hotové palačinky na talíř do trouby vyhřáté na velmi nízkou teplotu, přibližně 60–70 °C. • Pro kypřejší a lehčí těsto můžete přidat do těsta malé množství perlivé vody nebo rumu. Působí jako kypřicí prostředky a zároveň dodávají těstu zajímavý chuťový tón. Nastrouhaná citronová nebo pomerančová kůra dodá palačinkám svěžest a příjemné aroma. • Pro bezlepkovou variantu lze klasickou pšeničnou mouku nahradit pohankovou nebo rýžovou moukou. Pro veganské palačinky lze místo kravského mléka použít rostlinné mléko (např. mandlové, sójové) a vejce nahradit rozmačkaným banánem, lněnými nebo chia semínky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šmyklavé (klouzavé) budějovické palačinky

Šmyklavé (klouzavé) budějovické…

Špaldové palačinky

Špaldové palačinky

Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Těsta
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Smažení Šlehání Děti Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mléko polotučné Moučkový cukr Nutella Ovoce Sůl Tuk na smažení Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Sýrová pomazánka s česnekem II.

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Slaný závin s plísňovým sýrem

Slaný závin s plísňovým sýrem

Hruškové šátečky se skořicí

Hruškové šátečky se skořicí

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a tatarkou

Ředkvičková pomazánka s tvarohem a…

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Zázvorový macerát - sirup pro dospělé

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Čokoládový dort s broskvemi

Čokoládový dort s broskvemi

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

266
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
152
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
75
Bábovka ve skle
Bábovka ve skle
62
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
42
Jednoduchý segedín
Jednoduchý segedín

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový sirup s medem a citronem
Rebarborový sirup s medem a citronem
Red velvet brownies
Red velvet brownies
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
Red velvet cupcakes
  • Recepty.cz
  • Recept na nejlepší palačinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact