Také milujete svěží chuť rebarbory? Pak vyzkoušejte tento výtečný obrácený koláč. Je vláčný, díky reveni úžasně šťavnatý a navíc krásně voní po mandlích.
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na délku pečicí formy. Do širokého kastrolu nebo vyšší pánve nalije asi 50 ml vody a svařte se 60 g cukru, pak přidejte rebarboru. Společně povařte asi 10 minut. Rebarboru vyjměte a odložte na papírové utěrky, sirup nevylévejte.
Mezitím v hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo a dejte ho chladnout.
Vejce vyšlehejte se zbytkem cukru, vmíchejte máslo a potom mouku s mandlemi a práškem do pečiva. Vymíchejte těsto – pokud je příliš řídké, přidejte trochu mouky, pokud tuhé, přilijte maličko mléka nebo smetany.
Troubu předehřejte na 210 °C. Do máslem vymazané formy vyskládejte rebarboru a zakápněte ji sirupem, který zbyl po jejím předvaření. Zakryjte ji rovnoměrně těstem a upečte, asi 35 minut. Nechte vychladnout a vyklopte z formy.