• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborový obrácený koláč s mandlemi

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
4fotografie
Nahrát fotku
 

Také milujete svěží chuť rebarbory? Pak vyzkoušejte tento výtečný obrácený koláč. Je vláčný, díky reveni úžasně šťavnatý a navíc krásně voní po mandlích.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g rebarbora
    • 150
      g cukr
    • 80
      g máslo + na vytření formy
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g mouka polohrubá
    • 60
      g mandle mleté
    • 0,50
      balení prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na délku pečicí formy. Do širokého kastrolu nebo vyšší pánve nalije asi 50 ml vody a svařte se 60 g cukru, pak přidejte rebarboru. Společně povařte asi 10 minut. Rebarboru vyjměte a odložte na papírové utěrky, sirup nevylévejte.

RADA: Rebarborový koláč, džem i crumble: Tyhle recepty vás dostanou

2
Mezitím v hrnci na mírném ohni rozpusťte máslo a dejte ho chladnout. Vejce vyšlehejte se zbytkem cukru, vmíchejte máslo a potom mouku s mandlemi a práškem do pečiva. Vymíchejte těsto – pokud je příliš řídké, přidejte trochu mouky, pokud tuhé, přilijte maličko mléka nebo smetany.

RADA: Máslo bez lednice

3
Troubu předehřejte na 210 °C. Do máslem vymazané formy vyskládejte rebarboru a zakápněte ji sirupem, který zbyl po jejím předvaření. Zakryjte ji rovnoměrně těstem a upečte, asi 35 minut. Nechte vychladnout a vyklopte z formy.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Šlehání Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mandle Máslo Mouka Prášek do pečiva Rebarbora Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Vepřové kotlety v leču

Vepřové kotlety v leču

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Bramborové housky

Bramborové housky

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Kuře (nejen) na zelí

Kuře (nejen) na zelí

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Doporučujeme

30 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

468
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
427
Dýňová tortila
Dýňová tortila
380
Máslové řízky
Máslové řízky
127
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
58
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
AHA.cz Honza Nedvěd (78) a jeho Pavlínka: První společné foto po letech

Honza Nedvěd (78) a jeho Pavlínka: První společné foto po letech

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Velký test menstruačních kalhotek: Které zvládly celý pracovní den i pětihodinovou cestu autem uprostřed nejsilnější menstruace?

Velký test menstruačních kalhotek: Které zvládly celý pracovní den i pětihodinovou cestu autem uprostřed nejsilnější menstruace?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Richard Müller (64) překvapil na křtu: Neuvěřitelná proměna!

Richard Müller (64) překvapil na křtu: Neuvěřitelná proměna!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Psychologický test: Ve svém podvědomí najdete odpověď na to, co vás trápí!

Další doporučené recepty:

Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Rebarborový koláč se sněhem
Rebarborový koláč se sněhem
Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Rebarborový sirup s medem a citronem
Rebarborový sirup s medem a citronem
Recept na nejlepší palačinky
Recept na nejlepší palačinky
Red velvet brownies
Red velvet brownies
  • Recepty.cz
  • Rebarborový obrácený koláč s mandlemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact