No ten karamel... přidáním rumu se z něj udělal žvanec,trvalo to pěkně dlouho než se rozpustil a po přidání smetany tam rum vůbec nebyl cítit...tak nevím :-\
Nelinka
|19. 5. 2011 22:05
Super , ja ještě posypu jemně skořici.
Daniela
|15. 5. 2011 16:36
dobré, na mě možná více sladké ale dobré :-)
Iveta Valova
|12. 3. 2010 16:58
Výborný, dělala jsem s jablky a mlaskali jsme na celý panelák ;-)
Pája S
|20. 6. 2009 23:34
Výborný koláč.Jemná ,šťavnatá náplň s karamelovou příchutí a křupavý korpus .Za jedna.Doporučuji.
Hela -
|1. 6. 2008 19:01
Tuk jako Hera. Je to vlastně méně sladké linecké těsto bez vajec.
misa ju
|31. 5. 2008 17:23
tuk jako hera nebo olej?protoze mi z toho vzniklo neco sypkeho co se testu opravdu nepodoba
bramborka
|25. 5. 2007 10:57
Také nám chutnalo,je to změna oproti klasice.1*
Lída
|15. 5. 2007 19:42
Tento recept je opravdu vynikající a doporučuji všem.Kombinace rebarbory s karamelem skvěléééé.
Helena Štolbová
|6. 5. 2007 16:59
Vyzkoušejte rumový karamel i na klasický kynutý koláč s rebarborou nebo strouhanými jablky. Prostě všude tam, kde je drobenka.
Ivana Samcová
|28. 4. 2007 16:49
Koláč je opravdu moc dobrý.
Helena Štolbová
|27. 4. 2007 20:12
Teď je sezona rebarbory, tak posílám další recept na Jemný reveňový koláč (aby nebyla pořád klasika)
Helena Štolbová
|27. 4. 2007 20:07
Pro kuchařinky, které nemají zkušenosti s karamelem:cukr krupici nebo krystal dáme do kastrůlku se silnějším dnem a zahříváme - ne moc zprudka-až se začne cukr rozpouštět. Pak je dobré ho lžící zamíchat, aby se nazačal připalovat. Když se všechen cukr rozpustí a má barvu světlého medu, zalijeme ho tekutinou.Pozor vzkypí a vyprskne. V kastrůlku všechno ztvrdne, ale dalším varem se rozpustí. Všechno se sice nerozvaří, ale hrnec jde umýt normálně.
Vlasta Vejvodova
|27. 4. 2007 15:37
Tak a je upečeno,je to moc dobré a tem karamel hmmmmm :0),pošlu i foto.
Irena Klasová
|27. 4. 2007 13:59
Taky máme rebarboru na zahradě, určitě vyzkouším, děkuji za tip, alespoň nebude doma klasika.
Anonym
|27. 4. 2007 08:56
To musí být dobrota,na zahradě mám rebarboru,tak už vím co dnes upeču,díky :0)
Ivana Samcová
|27. 4. 2007 08:25
Nikdy jsem karamel nedělala. Paní Heleno, mohla by jste mi podrobněji popsat, jak mám postupovat? Díky. Ivana
Helena Štolbová
|26. 4. 2007 12:35
Můžeme ho polévat horký, je to jedno. Přeliv se nasákne do drobenky, ochutí ji a zvláční.
Ivana Samcová
|26. 4. 2007 10:13
Tím rumovým karamelem poléváme hned horký koláč? Díky za odpověď.