Moc dobré - dala jsem méně cukru a pekla asi 45 minut. Určitě zase zopakuji, třeba i s jablky.
Výborný recept, na můj vkus příliš sladký, ale příště jen dám méně cukru a bude skvělý.
Tak tento recept nemá chybu. Koupila jsem hotové křehké těsto na koláč, takže to byl opravdu fofr s maximálním úspěchem. Děkuji moc za tip.
No ten karamel... přidáním rumu se z něj udělal žvanec,trvalo to pěkně dlouho než se rozpustil a po přidání smetany tam rum vůbec nebyl cítit...tak nevím :-\
Super , ja ještě posypu jemně skořici.
dobré, na mě možná více sladké ale dobré :-)
Výborný, dělala jsem s jablky a mlaskali jsme na celý panelák ;-)
Výborný koláč.Jemná ,šťavnatá náplň s karamelovou příchutí a křupavý korpus .Za jedna.Doporučuji.
Tuk jako Hera. Je to vlastně méně sladké linecké těsto bez vajec.
tuk jako hera nebo olej?protoze mi z toho vzniklo neco sypkeho co se testu opravdu nepodoba:(
Také nám chutnalo,je to změna oproti klasice.1*
Tento recept je opravdu vynikající a doporučuji všem.Kombinace rebarbory s karamelem skvěléééé.
Vyzkoušejte rumový karamel i na klasický kynutý koláč s rebarborou nebo strouhanými jablky. Prostě všude tam, kde je drobenka.
Koláč je opravdu moc dobrý.
Teď je sezona rebarbory, tak posílám další recept na Jemný reveňový koláč (aby nebyla pořád klasika)
Pro kuchařinky, které nemají zkušenosti s karamelem:cukr krupici nebo krystal dáme do kastrůlku se silnějším dnem a zahříváme - ne moc zprudka-až se začne cukr rozpouštět. Pak je dobré ho lžící zamíchat, aby se nazačal připalovat. Když se všechen cukr rozpustí a má barvu světlého medu, zalijeme ho tekutinou.Pozor vzkypí a vyprskne. V kastrůlku všechno ztvrdne, ale dalším varem se rozpustí. Všechno se sice nerozvaří, ale hrnec jde umýt normálně.
Tak a je upečeno,je to moc dobré a tem karamel hmmmmm :0),pošlu i foto.
Taky máme rebarboru na zahradě, určitě vyzkouším, děkuji za tip, alespoň nebude doma klasika.
To musí být dobrota,na zahradě mám rebarboru,tak už vím co dnes upeču,díky :0)
Nikdy jsem karamel nedělala. Paní Heleno, mohla by jste mi podrobněji popsat, jak mám postupovat? Díky. Ivana
Můžeme ho polévat horký, je to jedno. Přeliv se nasákne do drobenky, ochutí ji a zvláční.
Tím rumovým karamelem poléváme hned horký koláč? Díky za odpověď.
Koláče s rebarborou mám ráda.