• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rebarborový koláč s pudingem
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborový koláč s pudingem

autor: Karla_B
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborový koláč s pudingem
Rebarborový koláč s pudingem
Rebarborový koláč s pudingem
Rebarborový koláč s pudingem
Rebarborový koláč s pudingem
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
  • těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 160
      g rostlinný tuk
    • 120
      g cukr
    • sůl
    • 0,50
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 3
      lžíce mléko
  • náplň
    • 1
      kg rebarbora
    • 250
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 3
      lžíce zakysaná smetana
    • 50
      g rostlinný tuk
    • 3
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou rebarboru nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a necháme ji pustit šťávu.
2
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, těsně před pečením ho vyválíme a vyložíme jím vymazaný plech. Okraje povytáhneme, aby přečnívaly přes okraj plechu.
3
Slijeme šťávu z reveně a doplníme ji vodou na 3/8 l.
4
V kysané smetaně rozmíchaný pudink nalijeme do této šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 2 minuty. Do ještě horkého pudingu vmícháme postupně, po kouscích, tuk a potom pomalu předem rozšlehaná vejce. Teplý puding rozprostřeme na těsto a posypeme rebarborou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
5
Upečený koláč pokapeme máslem a posypeme moučkovým cukrem.
6
Tento koláč lze připravit i z vyzrálého angreštu. Jen pro barvu jsem přidala pár kuliček domácích borůvek. Rychlý, lahodný a zdravý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Americký koláč s třešněmi a pudingem

Buchta s pudingem, zakysanou smetanou a skořicí

Buchta s pudingem, zakysanou smetanou…

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • sarkisa | 23. 5. 2016 17:22

    Chce to větší plech, nebo třeba dvě koláčové formy, jinak je těsto moc vysoké a náplně taky moc :-).

  • sarkisa | 23. 5. 2016 17:22

    Chce to větší plech, nebo třeba dvě koláčové formy, jinak je těsto moc vysoké a náplně taky moc :-).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Červenec Svačina Pečení Návštěva Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Mléko Prášek do pečiva Rebarbora Rostlinný tuk Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Labužníkova kuřecí stehna

Labužníkova kuřecí stehna

Rychlé těstoviny s cuketou

Rychlé těstoviny s cuketou

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Nejlepší dort

Nejlepší dort

Masový vývar s petrželovými noky

Masový vývar s petrželovými noky

Bezlepková bábovka

Bezlepková bábovka

Květáková (brokolicová) rýže

Květáková (brokolicová) rýže

Indiánci

Indiánci

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

22
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
16
Butter chicken masala
Butter chicken masala
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
11
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
11
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Rebarborový cheesecake
Rebarborový cheesecake
Rebarborový koláč
Rebarborový koláč
Rebarborový koláč s kakaovým tvarohem
Rebarborový koláč s kakaovým tvarohem
Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Rebarborový koláč se sněhem
Rebarborový koláč se sněhem
Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
Rebarborový kompot s vanilkovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Rebarborový koláč s pudingem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact