Očištěnou rebarboru nakrájíme na kostičky, zasypeme cukrem a necháme ji pustit šťávu.
2
Z uvedených přísad zpracujeme těsto, těsně před pečením ho vyválíme a vyložíme jím vymazaný plech. Okraje povytáhneme, aby přečnívaly přes okraj plechu.
3
Slijeme šťávu z reveně a doplníme ji vodou na 3/8 l.
4
V kysané smetaně rozmíchaný pudink nalijeme do této šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 2 minuty. Do ještě horkého pudingu vmícháme postupně, po kouscích, tuk a potom pomalu předem rozšlehaná vejce. Teplý puding rozprostřeme na těsto a posypeme rebarborou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
5
Upečený koláč pokapeme máslem a posypeme moučkovým cukrem.
6
Tento koláč lze připravit i z vyzrálého angreštu. Jen pro barvu jsem přidala pár kuliček domácích borůvek. Rychlý, lahodný a zdravý.