Na plech dame alobal, který posypeme strouhankou. Na to poklademe rebarboru, posypeme vanilkovým a skořicovým cukrem, na rebarboru dáme těsto, které si připravíme následovně: žloutky vymícháme s polovinou cukru, za stálého míchání přidáme vařící vodu a vypracujeme. Z bílků vyšleháme sníh, vmícháme zbylý cukr a vyšleháme do tuha. Do žloutkové pěny postupně přidáme mouku s kypřícím práškem, zlehka vmícháme sníh a dáme upéct, při teplotě 180 °C.
2
Po upečení vyklopíme a strhneme alobal. Smetanu vymícháme ze ztužovačem a šlehačkou a navrstvíme na koláč. Můžeme dozdobit barevnou rýží a dáme ztuhnout.
3
Rebarboru můžeme nahradit i jablky, příp. jiným ovocem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Samcová
|1. 12. 2007 17:30
Recept vypadá opravdu lákavě. Jen jsem se chtěla, Moniko, zeptat, bude mi to množství cukru stačit na kilo rebarbory, nebude to příliš kyselé? Rebarboru dáváte jen tak nebo ji předtím spařujete? Díky za odpověď. Zdravím. Ivana