• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Rebarborový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborový koláč

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 73
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborový koláč
Rebarborový koláč
Rebarborový koláč
Rebarborový koláč
Rebarborový koláč
Rebarborový koláč
Rebarborový koláč
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 75
      g solamyl (bramborový škrob)
    • skořice
    • 500
      g rebarbora
    • 100
      g moučkový cukr
    • tuk
  • Drobenka
    • 50
      g hrubá mouka
    • 50
      g moučkový cukr
    • 40
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Máslo našleháme s cukrem a postupně přidáváme vejce. Poté přimícháme mouku s práškem do pečiva, solamylem a skořicí. Těsto dáme do vymazané a vysypané formy, poklademe kousky oloupané rebarbory, posypeme cukrem a drobenkou a upečeme při teplotě 150-170 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Křehký rebarborový koláč

Křehký rebarborový koláč

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

Rebarborový koláč s rumovým karamelem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • petulah | 7. 6. 2015 20:43

    super koláč, díky za recept :-)

  • Simona | 2. 6. 2015 19:54

    Těsto se mi srazilopřipomínalo spíš lívanec než buchtu =-O . Nemůže to být tím solamylem? Ještě jsem s ním nikdy neděla :-( .

  • pekařka | 20. 5. 2015 16:22

    Zkuste příště udělat kynuté bez kynutí, nemá to chybu a je to rychlé a křehké těsto....najdete kdekoli na netu... :-)

  • recepty99
    recepty99 | 30. 6. 2014 19:19

    Koláč se povedl a chutnal mooc návštěvě a posílám velkou 1**. :)

  • Maxikobylka | 16. 6. 2013 09:23

    Výborný. Dělám ho do formy na kulatý koláč. Veškerá napsaná gramáž sedí a koláč je rychlí a velmi chutný.Peču ho asi hodinu.

  • Juuups | 31. 5. 2013 17:09

    <:-) :-S Vypatá to, jako kdyby to psalo malé děcko, které chodí do 1. třídy... :-|

  • I'm Troooooooool BOM | 31. 5. 2013 17:07

    :-P tohle je super kolac zatim sem ho nepekl ani nejedl ale je dobrej :-D :'( <3 :-* :-$

  • Kinka11
    Kinka11 | 29. 4. 2013 17:54

    Protože jsem pekla večer, nechtěla jsem čekat až vykyne těsto, zkusila jsem poprvé tenhle koláč. Vyjímečně jsem vytáhla i váhu a držela se přesně postupu. Dneska jsem ochutnala a je dobrý - jen jsem asi dala málo rebarbory (neoloupaná měla asi 560g) a málo drobenky - tady jsem se držela napsané gramáže. Pekla jsem na plechu trošku menším než je běžný plech - a měla jsem docela strach, že mi nevystačí těsto. Naštěstí krásně vyskočilo :-) Koláč není špatný, ale jsem zvyklá na klasiku, takže příště zvolím opět babiččino kynuté těsto. Tohle je ale super rychlá varianta, a věřím že když jí vychytám, bude skvělá ;-)

  • Monika | 16. 5. 2012 20:10

    Vynikající koláč, dnes jsem pekla, dala jsem ho do dortové formy,. Chutná výborně! :-)

  • recepty73
    recepty73 | 29. 5. 2011 11:35

    ...výborný, jen pro nás málo sladký, ale to dožene cukřenka ;-) ...

  • Akaschka | 13. 5. 2011 15:34

    báječný recept dekuji moc :)

  • pavlina prochazkova | 31. 5. 2009 22:45

    Tak včera jsem tento recept vyzkoušela a musím říct výborný koláč, nadýchaný - děkuji. Jen jsem dala skořicový cukr do těsta a rebarboru trošku povařila s cukrem - máme to tak rádi...super!

  • Olga Koncevičová | 9. 5. 2009 23:12

    Fantastický koláč! Můj první pokus upéct něco s rebarborou a hned takový úspěch. Díky :-)

  • Lucka | 16. 6. 2007 01:28

    Kolac byl vyborny a mel velky uspech. Nemela jsem dost rebarbory, anebo mozna mela, ale my mame radi hodne ovoce... :) tak jsem k tomu take pridala nejake jahody z mrazaku. Rychle, jednoduche a chutne. Diky

  • Marie Němcová | 25. 5. 2007 09:30

    Máme rebarboru na zahradě,minulý týden jsem pekla rychlý ovpcný koláč odsud. Muź moc nemusí kynuté.Takže tahle buchta co jsem teď objevila a hlavně komentáře mě nalákali,že zítra tuhle buchtu určitě vyzkouším a dám vědět.

  • Anonym | 18. 4. 2007 05:52

    Pekla jsem na klasickém plechu.

  • Slávka Loderová | 17. 4. 2007 16:23

    Dobrý den, rada by som upiekla tento koláčik, ktorý už podla popisu vynikajúco chutí. V akej forme ho odporúčate robit? Možem použit aj tortovú formu o priemere 26 cm? Alebo bude lepší klasický plech s vyšším okrajom. Dakujem

  • Ivana Samcová | 1. 4. 2007 12:02

    Připojuji se ke chvále, koláč je opravdu výborný. Díky za recept. Ivana

  • Evelina K. | 20. 1. 2007 18:17

    Dekuji za tento vynikajici recept.Ja osobne rebarboru moc nemusim, ale manzel ji miluje a casto me premluvi, abych s ni neco upekla.Tento kolac je momentalne jeho cislem jedna a musim upect pristi tyden znovu. Take se priznam, ze tentokrat jsem kolace snedla vic nez on.Urcite jednicka s hvezdickou.

  • Jana z VM | 12. 6. 2006 06:59

    Tak konečně jsem mohla tento koláč vyzkoušet a musím napsat, že Lenka má pravdu - NIC LEPŠÍHO JSEM S REBAROBOU NEJEDLA !! A myslím, že tuto dobrotu vyzkouším i s jiným ovocem, určitě bude dobrá např s borůvkama (pokud budou) a třeba i s třešněmi - to bude náročnější.... a co s jahodama? Paní Jano Tichá, nezkoušela jste toto vynikající těsto s jiným ovocem ?! Poraďte !! Já jsem ho nedělala jako koláč, ale dala jsem ho na plech - z jedné a půl dávky, krásně to naskočí a do posypky jsem dala dvě hrsti mletých ořechů, to nemá chybu !! Díky, díky moc, pochopitelně 1111111 .

  • Věra | 2. 6. 2006 14:54

    LUGI LUGI nevím zda uvedení doby pečení pomůže, mám plynovou troubu, tak odhaduji na kolik stupňů peču, ale když můžu poradit když dám do vyhřáté trouby tak asi po 10-15 minutách se podívám (ne dříve) a plyn buď uberu nebo přidám... vždy se podařilo.... pečení těchto koláčů mě trvá asi 25-40 nimut.

  • Lenka | 2. 6. 2006 13:21

    Nic lepšího jsem z rebarbory ještě nejedla! Koláč nemá chybu! Než jsem koláč posypala rebarborou, pokryla jsem ho sekanými mandlemi. Někdo tu psal, že správná hospodyňka pozná kdy je koláč upečen. No nebyla jsem si jista, v horkovzdušné troubě při teplotě 170st.C jsem ho pekla 30min a možná by ještě pět dalších klidně snesl :-) - no ale jsem začatečník, tak příště :-) Všem koláč doporučuji a přeji dobrou chuť

  • Anna Vajdová | 24. 5. 2006 14:58

    Upekla jsem tento koláč, dle doporučení Marie jsem místo posypky udělala sních s cukrem a je opravdu vynikající, doporučuji !!!

  • Marsí | 22. 5. 2006 13:11

    Tak jsem dostala rebarboru a přemýšlela před víkendem co z toho....receptů je tady dost, ale vybrat si je těžké. No a tak jsem prubla tenhle a výsledek je vynikající. Na to, že jsem ho pekla v neděli v deset večer toho ráno moc nezbylo. Všichni se napakovali na svačinu, ale byli hodní, jeden kousek mi nechali do práce, tak alespoň mohu hodnotit. Za 1!

  • Jana z VM | 18. 5. 2006 11:08

    Tak vybírám na sobotu koláče s rebarborou a nevím, který dříve..Tento se mi zamlouvá, protože je s drobenkou a dám do ní i trochu ořechů, bude to určitě šmakózní.

  • Helenka | 18. 5. 2006 10:13

    Díky za tento recept, je naprosto úžasný. Jednoduchý a opravdu jedlý :-)) Ještě vyzkouším variantu místo drobenky sníh... Jinak vřele doporučuji!

  • Honza L. | 7. 7. 2005 18:23

    Mnohokrát děkuji za tento recept! Místo rebarbory jsem použil rybíz, koláč byl pikantní, ale hlavně - dobrý. Myslím, že je ho možné péci s jakýmkoliv pikantním ovocem.

  • Jana Tichá | 5. 6. 2005 13:17

    Myslím si, že doba pečení by udělala víc škody než užitku. Zvlášť u moučníků. Např. mám jedno těsto, ze kterého dělám dvě vánočky. V baráku máme dvě kuchyně, tudíž peču na "dvou frontách". Začínám současně, ale přesto každou musím vyndat v jiný čas. Kdyby se někdo vehementně držel napsaného času, mohl by to spálit nebo nedopéct. Snad každý pozná, kdy koláč dostane tu správnou barvu.

  • LUGI LUGI | 5. 6. 2005 12:06

    Bylo by dobré také u receptů uvést čas pečení, myslím, že to je dost důležitý údaj dámy!

  • Marie Svobodová | 2. 6. 2005 10:24

    potřebovala jsem nějaký moučník s rebarborou, vyzkoušela jsem tento, jen místo drobenky jsem dala sníh s cukrem- výborné všm doporučuji, díky

  • Ivana | 19. 5. 2005 10:43

    Jak už jsem naznačila v tématech Diskuse - já moučníky z rebarbory nepeču, ale moje mamka dělá tento moučník podobně, akorát do těsta dává jen žloutky a před dopečením namísto drobenky poklade na zapečenou rebarboru našlehaný sníh z bílků a cukru a nechá jen zrůžovět.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Snídaně Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rebarbora Skořice Solamyl (bramborový škrob) Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka

Zeleninová polévka

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Jablkové řezy V.

Jablkové řezy V.

Cizrna s kuřecím masem

Cizrna s kuřecím masem

Zatloukané řízky

Zatloukané řízky

Čočka netradičně

Čočka netradičně

Pečená dýně

Pečená dýně

Kuřecí kousky s  bulgurem

Kuřecí kousky s bulgurem

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

114
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
45
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
31
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
27
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy šéfkuchaře, jak připravit kuře, hovězí steak i ryby, aby byly dokonalé
Naučte se grilovat maso jako profík: Tipy…
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů, kterými ohromíte i babičku
Rybízový koláč je letní hit: 10 skvělých receptů,…
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
AHA.cz Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Pusto, prázdno: Takový konec u Rolins a Nedvěda nikdo nečekal

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Vyzkoušeli jste: Prací prostředky Lovela Baby zatočí se skvrnami a nedráždí ani ekzematickou pokožku

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Barťáka milovaly i zahraniční celebrity. Prohlédněte si 10 fotek, které to dokazují

Ženy.cz Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Nevycházíte s penězi? Osvojte si finanční návyky úspěšných žen

Blesk.cz Žena mecenáše Varů Komárka: Dechberoucí dekolt!

Žena mecenáše Varů Komárka: Dechberoucí dekolt!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

10 jmen spojených s výbušnou povahou a sobectvím: Kdo patří mezi největší choleriky a snadno se rozčílí?

Další doporučené recepty:

Rebarborový džem s ananasem
Rebarborový džem s ananasem
Rebarborový džem s vanilkou
Rebarborový džem s vanilkou
Rebarborový cheesecake
Rebarborový cheesecake
Rebarborový koláč s kakaovým tvarohem
Rebarborový koláč s kakaovým tvarohem
Rebarborový koláč s pudingem
Rebarborový koláč s pudingem
Rebarborový koláč s rumovým karamelem
Rebarborový koláč s rumovým karamelem
  • Recepty.cz
  • Rebarborový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact