Není nad domácí džem, který si můžete dát s čerstvým chlebem, k palačinkám nebo jej využít při přípravě celé řady moučníků. Rebarborový s ananasem a vlašskými oříšky je výborný a můžete díky němu objevovat nové kombinace chutí.
Oloupanou rebarboru nakrájíme na 1 cm dlouhé špalíky. Bez vody je v hrnci zvolna zahříváme. Když pustí šťávu, zesílíme var a za stálého míchání vaříme dokud za sebou vařečka nezanechává širokou stopu. Pak přisypeme cukr.
Ananas nakrájíme nadrobno a vmícháme do rebarbory. Promícháme a vaříme dál, až se kapka na studeném talíři neroztéká. Ořechy vsypeme do džemu 1 minutu před ukončením varu. Horké plníme do sklenic, které pak na chvíli otočíme dnem vzhůru.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|23. 6. 2011 11:08
Také nám velmi cutnal. Je výborný a ořechy se tam dávat nemusí.Ale nám cutnal i stěmi ořechy.
Jana Remková
|10. 7. 2008 22:38
Už jsem viděla několik takových receptů a moc mne lákají.Nevíte někdo,proč do každé se přidávají ty ořechy?
Hela -
|24. 5. 2007 17:39
Opravdu moc dobré, už vymýšlím, kde všude ten džem využiju. Dávám za 1.
Káťa Daič
|19. 9. 2006 05:07
netušila jsem ,že se dá z rebarbory vyrobit něco sladkého a tak dobrého. Místo džemu jsem sice uvařila marmeládu, ale za to vynikající! A to jsem zapomněla na vlašské ořechy. Cukru je možné dát více, podle mlsnosti kuchařky. Děkuji za skvělý recept.