• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rebarborový dort - tarte
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborový dort - tarte

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 12
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
8fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající a originální koláč s chutí rebarbory a vůní skořice vám vykouzlí úsměv na tváři a potěší váš mlsný jazýček. Dopřejte si jej ke kávě či čaji, s přáteli, rodinou nebo jen tak sami při nedělním lenošení.

Suroviny

12 porce
    • 100
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 500
      g rebarbora
    • 1
      lžíce hnědý cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 200
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravíme těsto (Pâte brisée).
2
V míse smícháme mouku, máslo, hnědý cukr a špetku soli. Přidáváme postupně asi půl sklenice studené vody, dokud se těsto nespojí. Těsto prohněteme a dáme do lednice odpočinout.

RADA: Jak poznát kvalitní máslo

3
Očistíme rebarboru, odkrojíme konce a umyjeme. Nakrájíme rebarboru na malé kousky.
4
V misce smícháme dvě vajíčka, zakysanou smetanu, cukr a skořici.
5
Rozválíme odpočinuté těsto na vále posypaném moukou a položíme ho do předem vymazané formy na koláč (26 cm). Na těsto rozprostřeme nakrájenou rebarboru a zalijeme směsí vajíček, smetany, cukru a skořice.

RADA: Jak upéct dokonalý dort

6
Navrch ještě posypeme vanilkovým cukrem. Pečeme na 200°C asi 30 minut.

RADA: Zkuste další francouzské dezerty

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty FOOD
Zdravě i chutně Moučníky Zelenina Dorty Dezerty Květen Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý cukr Máslo Rebarbora Skořice - mletá Sůl Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Zapečené brambory s cuketou a třemi sýry

Zapečené brambory s cuketou a třemi…

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Kořeněné kuře na česnekovém patizonu

Šlehačkový dort s banány

Šlehačkový dort s banány

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Cizrnová polévka - vydatná

Cizrnová polévka - vydatná

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

38
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
20
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
16
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
14
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Rebarborové nanuky
Rebarborové nanuky
Rebarborové řezy
Rebarborové řezy
Rebarborový crumble se zakysanou smetanou
Rebarborový crumble se zakysanou…
Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
Rebarborový džem s ananasem
Rebarborový džem s ananasem
Rebarborový džem s vanilkou
Rebarborový džem s vanilkou
  • Recepty.cz
  • Rebarborový dort - tarte
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact