• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rebarborový dort - tarte
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborový dort - tarte

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 12
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
8fotografií
Nahrát fotku
 

Vynikající a originální koláč s chutí rebarbory a vůní skořice vám vykouzlí úsměv na tváři a potěší váš mlsný jazýček. Dopřejte si jej ke kávě či čaji, s přáteli, rodinou nebo jen tak sami při nedělním lenošení.

Suroviny

12 porce
    • 100
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 500
      g rebarbora
    • 1
      lžíce hnědý cukr
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • 200
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Nejprve připravíme těsto (Pâte brisée).
2
V míse smícháme mouku, máslo, hnědý cukr a špetku soli. Přidáváme postupně asi půl sklenice studené vody, dokud se těsto nespojí. Těsto prohněteme a dáme do lednice odpočinout.

RADA: Jak poznát kvalitní máslo

3
Očistíme rebarboru, odkrojíme konce a umyjeme. Nakrájíme rebarboru na malé kousky.
4
V misce smícháme dvě vajíčka, zakysanou smetanu, cukr a skořici.
5
Rozválíme odpočinuté těsto na vále posypaném moukou a položíme ho do předem vymazané formy na koláč (26 cm). Na těsto rozprostřeme nakrájenou rebarboru a zalijeme směsí vajíček, smetany, cukru a skořice.

RADA: Jak upéct dokonalý dort

6
Navrch ještě posypeme vanilkovým cukrem. Pečeme na 200°C asi 30 minut.

RADA: Zkuste další francouzské dezerty

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborové řezy

Rebarborové řezy

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty FOOD
Zdravě i chutně Moučníky Zelenina Dorty Dezerty Květen Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hnědý cukr Máslo Rebarbora Skořice - mletá Sůl Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bigos

Bigos

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy II.

Italské kuře II.

Italské kuře II.

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Velikonoční jidáše

Velikonoční jidáše

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Kopřivová velikonoční nádivka s vejci

Salát z čínského zelí s kysanou smetanou

Salát z čínského zelí s kysanou…

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Tvarohová rýže

Tvarohová rýže

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

42
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
36
Houbová smetanová omáčka
Houbová smetanová omáčka
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
36
Rizoto zeleninové s kuřecím masem
Rizoto zeleninové s…
33
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz PŘÍMÝ PŘENOS: Pohřeb Jiřího Krampola (†87): Kdo přijde a kdo bude trucovat?

PŘÍMÝ PŘENOS: Pohřeb Jiřího Krampola (†87): Kdo přijde a kdo bude trucovat?

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Další doporučené recepty:

Rebarborové nanuky
Rebarborové nanuky
Rebarborové řezy
Rebarborové řezy
Rebarborový crumble se zakysanou smetanou
Rebarborový crumble se zakysanou…
Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
Rebarborový džem s ananasem
Rebarborový džem s ananasem
Rebarborový džem s vanilkou
Rebarborový džem s vanilkou
  • Recepty.cz
  • Rebarborový dort - tarte
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact