• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rebarborový dort II.
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborový dort II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 125
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • sůl
  • Náplň
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g cukr krystal
    • 400
      g tvaroh 350-400
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 3
      dl mléko
    • 1
      dl olej
    • 2
      ks dortové oplatky kulaté
    • 500
      g rebarbora
    • 80
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce strouhané ořechy

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vypracujeme těsto. Vyválíme ho a vložíme do dortové formy, přičemž vyložíme dno a boky do výšky 4 cm. Na dno položíme obě oplatky, posypeme ořechy, vsypeme na malé kousky nakrájenou rebarboru. Žloutky vyšleháme s cukrem, vmícháme tvaroh, pudinkový prášek rozmíchaný v mléce, olej. Opatrně nalejeme na rebarboru. Pečeme při 150 °C asi 50 minut. Potom natřeme bílky vyšlehanými s 80 g práškového cukru, a dopékáme ještě 10 minut. Krájíme po úplném vychladnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 19. 5. 2008 17:36

    Ivanka ďakujem:))) Som rada, že chutí:)))

  • Ivana Samcová | 19. 5. 2008 14:26

    Jak začne růst rebarbora, musím udělat tento dort. Peču ho nejčastěji na plechu jako řezy, dávám jednu vrstvu oplatek a posypu ještě trochu drcenými piškoty (moc nám v tom chutnají). Je to vynikající koláč. Sice trochu pracnější, ale chuť to určitě vynahradí. Škoda, že ho chválím jenom já. Určitě si tento recept nezaslouží zapadnout. Paní Terezko, kdybych mohla, posílám 1 po každém uupečení. Ivana

  • Ivana Samcová | 28. 7. 2007 18:59

    Vyzkoušela jsem tento dort upéct na plechu jako řezy, jsou rovněž výborné a samozřejmě rychleji upečené. Dala jsem více tvarohu - 2 balíčky - 500g. Použila jsem oplatky a musím říci, že všechno bylo naprosto v pohodě, vůbec se nic nerozmáčelo. Možná by při pečení na plechu stačila jen jedna vrstva oplatek. Paní Terezko, ještě jednou díky za skvělý recept. Už teď patří mezi naše nejoblíbenější. Zdravím, Ivana.

  • Ivana Samcová | 15. 7. 2007 20:49

    Paní Terezko, zkusím to s těmi oplatkami. Tento váš dort je tak výborný, že polykám sliny, jen na něj pomyslím. Díky za radu. Ivana

  • Tereza J. | 13. 7. 2007 20:38

    Pani Ivanka, tie oplátky sú tam práve na to, aby vsiakli šťavu . Ak nemáte oplátky, tak by som trocha tú rebarboru podusila a zbavila nadmernej tekutiny, prípadne by možno pomohlo zvýšiť vrstvu orechov. Ale skúste nabudúce tie oplátky, ono rebarbora má ozaj dosť vody.

  • Ivana Samcová | 11. 6. 2007 16:44

    Paní Terezo, dort je opravdu skvělý. Moc nám chutnal, krásně vypadal. Měla jsem ale jeden velký problém. Spodek dortu mi tak zvlhnul, že z toho byla skoro kaše. Oplatky jsem nedávala, myslela jsem si, že větší vrstva rozdrobených piškotů bude stačit /chuťově to bylo mňam, mňam/. Ale rebarbora pustila tolik vody, že to dopadlo, tak jak to dopadlo. Myslíte, že bych tu rebarboru mohla nejdřív trochu podusit a přebytečnou vodu scedit? Nebo by stačilo, kbybych pokrájenou rebarboru smíchala s pudinkovým práškem? Tento dort mne tak nadchnul, že bych ho chtěla hned zas udělat. Moc děkuji za radu. Jen, abych nezapomněla, trošku víc jsem ho osladila, s rebarborou máme radši sladší sladkosti, ale to každý podle své chuti. Zdravím a ještě jednou díky. Ivana

  • Tereza - | 4. 6. 2007 13:38

    Airan, nemusíš mať oplátky, nasyp naspodok mleté orechy, ak máš. To je viacmenej proti navlhnutiu.

  • Jitka Bublová | 4. 6. 2007 12:48

    Tak se chystám zase udělat to Vaše výborné rebarborovo-tvarohové pité, protože rebarbora na zahradě už začíná dosahovat gigantických rozměrů, a teď jste mne teda nahlodala s rebarborovým dortem...Máte mě na svědomí, paní Terezko, takhle těch 5 kilo nezhubnu... Ale recept vypadá naprosto famózně, takže o víkendu upeču.

  • Airan | 4. 6. 2007 12:08

    A ja bych si ho udelala hned, jen mi chybi ty dortove oplatky:-)) Vypada uzasne!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Zdravě i chutně Moučníky Dorty Svačina Pečení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Dortové oplatky Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Rebarbora Rostlinný olej Strouhané ořechy Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové placičky

Kapustové placičky

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Česneková polévka IV.

Česneková polévka IV.

Troubový segedinský guláš

Troubový segedinský guláš

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Pórková lehká polévka

Pórková lehká polévka

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky, dýní...

Mrkvový koláč s tvarohem nebo jablky,…

Dušená kapusta se slaninou

Dušená kapusta se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

29
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
15
Klasické lečo
Klasické lečo
14
Francouzské brambory podle časopisu F.O.O.D.
Francouzské brambory…

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz V Koktovi bouchly saze: Ty vopice ze Švýcarska, do toho ti je hov*o!

V Koktovi bouchly saze: Ty vopice ze Švýcarska, do toho ti je hov*o!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dua Lipa zazpívala píseň Farné: Překvapená reakce Ewy!

Dua Lipa zazpívala píseň Farné: Překvapená reakce Ewy!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Další doporučené recepty:

Rebarborové řezy
Rebarborové řezy
Rebarborový crumble se zakysanou smetanou
Rebarborový crumble se zakysanou…
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový džem s ananasem
Rebarborový džem s ananasem
Rebarborový džem s vanilkou
Rebarborový džem s vanilkou
Rebarborový cheesecake
Rebarborový cheesecake
  • Recepty.cz
  • Rebarborový dort II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact