• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rebarborový dort II.
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborový dort II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
Rebarborový dort II.
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 125
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 125
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • sůl
  • Náplň
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g cukr krystal
    • 400
      g tvaroh 350-400
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 3
      dl mléko
    • 1
      dl olej
    • 2
      ks dortové oplatky kulaté
    • 500
      g rebarbora
    • 80
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce strouhané ořechy

Postup přípravy receptu

1
Z přísad vypracujeme těsto. Vyválíme ho a vložíme do dortové formy, přičemž vyložíme dno a boky do výšky 4 cm. Na dno položíme obě oplatky, posypeme ořechy, vsypeme na malé kousky nakrájenou rebarboru. Žloutky vyšleháme s cukrem, vmícháme tvaroh, pudinkový prášek rozmíchaný v mléce, olej. Opatrně nalejeme na rebarboru. Pečeme při 150 °C asi 50 minut. Potom natřeme bílky vyšlehanými s 80 g práškového cukru, a dopékáme ještě 10 minut. Krájíme po úplném vychladnutí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 19. 5. 2008 17:36

    Ivanka ďakujem:))) Som rada, že chutí:)))

  • Ivana Samcová | 19. 5. 2008 14:26

    Jak začne růst rebarbora, musím udělat tento dort. Peču ho nejčastěji na plechu jako řezy, dávám jednu vrstvu oplatek a posypu ještě trochu drcenými piškoty (moc nám v tom chutnají). Je to vynikající koláč. Sice trochu pracnější, ale chuť to určitě vynahradí. Škoda, že ho chválím jenom já. Určitě si tento recept nezaslouží zapadnout. Paní Terezko, kdybych mohla, posílám 1 po každém uupečení. Ivana

  • Ivana Samcová | 28. 7. 2007 18:59

    Vyzkoušela jsem tento dort upéct na plechu jako řezy, jsou rovněž výborné a samozřejmě rychleji upečené. Dala jsem více tvarohu - 2 balíčky - 500g. Použila jsem oplatky a musím říci, že všechno bylo naprosto v pohodě, vůbec se nic nerozmáčelo. Možná by při pečení na plechu stačila jen jedna vrstva oplatek. Paní Terezko, ještě jednou díky za skvělý recept. Už teď patří mezi naše nejoblíbenější. Zdravím, Ivana.

  • Ivana Samcová | 15. 7. 2007 20:49

    Paní Terezko, zkusím to s těmi oplatkami. Tento váš dort je tak výborný, že polykám sliny, jen na něj pomyslím. Díky za radu. Ivana

  • Tereza J. | 13. 7. 2007 20:38

    Pani Ivanka, tie oplátky sú tam práve na to, aby vsiakli šťavu . Ak nemáte oplátky, tak by som trocha tú rebarboru podusila a zbavila nadmernej tekutiny, prípadne by možno pomohlo zvýšiť vrstvu orechov. Ale skúste nabudúce tie oplátky, ono rebarbora má ozaj dosť vody.

  • Ivana Samcová | 11. 6. 2007 16:44

    Paní Terezo, dort je opravdu skvělý. Moc nám chutnal, krásně vypadal. Měla jsem ale jeden velký problém. Spodek dortu mi tak zvlhnul, že z toho byla skoro kaše. Oplatky jsem nedávala, myslela jsem si, že větší vrstva rozdrobených piškotů bude stačit /chuťově to bylo mňam, mňam/. Ale rebarbora pustila tolik vody, že to dopadlo, tak jak to dopadlo. Myslíte, že bych tu rebarboru mohla nejdřív trochu podusit a přebytečnou vodu scedit? Nebo by stačilo, kbybych pokrájenou rebarboru smíchala s pudinkovým práškem? Tento dort mne tak nadchnul, že bych ho chtěla hned zas udělat. Moc děkuji za radu. Jen, abych nezapomněla, trošku víc jsem ho osladila, s rebarborou máme radši sladší sladkosti, ale to každý podle své chuti. Zdravím a ještě jednou díky. Ivana

  • Tereza - | 4. 6. 2007 13:38

    Airan, nemusíš mať oplátky, nasyp naspodok mleté orechy, ak máš. To je viacmenej proti navlhnutiu.

  • Jitka Bublová | 4. 6. 2007 12:48

    Tak se chystám zase udělat to Vaše výborné rebarborovo-tvarohové pité, protože rebarbora na zahradě už začíná dosahovat gigantických rozměrů, a teď jste mne teda nahlodala s rebarborovým dortem...Máte mě na svědomí, paní Terezko, takhle těch 5 kilo nezhubnu... Ale recept vypadá naprosto famózně, takže o víkendu upeču.

  • Airan | 4. 6. 2007 12:08

    A ja bych si ho udelala hned, jen mi chybi ty dortove oplatky:-)) Vypada uzasne!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Zdravě i chutně Moučníky Dorty Svačina Pečení Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Dortové oplatky Hladká mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Rebarbora Rostlinný olej Strouhané ořechy Sůl Tvaroh Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

Nakládaný bůček

Nakládaný bůček

Italská pizza

Italská pizza

Sýrový nákyp II.

Sýrový nákyp II.

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Nakládané sýry - směs

Nakládané sýry - směs

Perníčky V.

Perníčky V.

Rukolová polévka

Rukolová polévka

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

108
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
66
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
25
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
23
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Životní trauma hvězdy Kamarádů: Antonín Navrátil (67): Válka se soudci kvůli dceři!

Životní trauma hvězdy Kamarádů: Antonín Navrátil (67): Válka se soudci kvůli dceři!

SportRevue.cz 45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

45 let? Žádný věk! Nejslavnější fotbalová manželka světa je stále šik

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Další doporučené recepty:

Rebarborové řezy
Rebarborové řezy
Rebarborový crumble se zakysanou smetanou
Rebarborový crumble se zakysanou…
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový dort - tarte
Rebarborový džem s ananasem
Rebarborový džem s ananasem
Rebarborový džem s vanilkou
Rebarborový džem s vanilkou
Rebarborový cheesecake
Rebarborový cheesecake
  • Recepty.cz
  • Rebarborový dort II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact