V malém hrnci povařte rebarboru, cukr a pomerančový džus. Vařte na mírném ohni dokud rebarbora nezměkne, směs trochu nezhoustne a pak ji rozmixujte a nechte vychladnout.
Budete potřebovat kulatou dortovou formu (já použila malou – průměr 20 cm) - mám radši vyšší cheesecake). Pokud máte větší, budete mít nižší, nebo přizpůsobte množství ingrediencí a čas pečení. Nejprve si z pečicího papíru vystřihněte kolečko o velikosti dna formy. Stěny potřete máslem a vysypte cukrem krystal.
3
Sušenky rozdrťte a smíchejte s cukrem, vanilkou a rozpuštěným máslem. Zpracujte prsty a natlačte na dno formy v rovnoměrné vrstvě. Dobře upěchujte. Pečte asi 7 minut na 180°C.
Nalijte náplň do upečené sušenkové krusty část tvarohové náplně. Pak přidejte několik lžic rebarbory, pak další část tvarohu a opakujte dokud nespotřebujete tvaroh, zakončete rebarborou. Pak opatrně protáhněte nůž skrz náplně, aby se mírně promísily. Z rebarbory si nechte asi 2 lžíce na závěrečné dozdobení. Pečte cca 40min na 170 °C - dokud střed není pevný.
5
Až dort vychladne, smíchejte zakysanku s cukrem, potřete jím povrch dortu, lžičkou udělejte "ťupky" a párátkem vytvořte požadovaný vzor. Nechte ztuhnout v lednici.