• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rebarborovo-tvarohové pité
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborovo-tvarohové pité

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborovo-tvarohové pité
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 220
      g máslo
    • 300
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
  • Náplň
    • 2
      ks vejce
    • 500
      g tvaroh
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 500
      g rebarbora
    • 3
      lžička skořice mletá

Postup přípravy receptu

1
Z másla, mouky a cukru vypracujeme hladké těsto.
2
Náplň: tvaroh, žloutky a cukr vymícháme do pěny. Z bílků vyšleháme sníh a zlehka přimícháme do tvarohové směsi.
3
Rebarboru nakrájíme na silnější kousky (asi 0,5 cm).
4
Těsto si rozdělíme na dvě části. První část vyválíme na vymazaný a moukou vysypaný plech (pozor, může se mírně lepit). Tvarohovou náplň jemně rozetřeme na celou plochu a na vrch klademe rebarboru.
5
Posypeme jemně mletou skořicí a vanilkovým cukrem - zakryjeme druhou polovinou těsta vyváleného na plochu plechu.
6
Vrch potřeme vyšlehaným žloutkem.
7
Pečeme při střední teplotě cca 30-45 minut. Vychladlý koláč zlehka posypeme práškovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečné pité

Jablečné pité

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové brambory - zapečené

Tvarohové řezy s mákem

Tvarohové řezy s mákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ZdenkaDv | 19. 9. 2012 12:36

    Tak pro velký úspěch jsem pekla znovu a jak na potvoru (čekali jsme návštěvu) se těsto nespojilo a na plech jsem musela strouhat. V mým případě jsem poprvé použila Heru, kterou jsem rozpustila a podruhé obyčejné máslo. Takže příště už jen s Herou... :-)

  • ZdenkaDv | 25. 8. 2012 13:11

    Vynikající, těsto bylo lepivé, hladké a vypadalo že se bude trhat, ale rozválela jsem ho na silikonovým válu a úplně v pohodě jsem ho sundala a přenesla na plech.

  • uni.cat | 25. 5. 2011 22:05

    Pité výborné chuťově, dávám za 1 :-) Těsto se dost lepilo, nevím, jestli jsem někde neudělala chybu, ale horní těsto jsem musela nastrouhat...ale chuť - boží! Díky za recept

  • Marsí | 9. 6. 2008 16:37

    Irenko, já to peču v dortové formě..:-))

  • Irena Klasová | 9. 6. 2008 10:20

    O víkendu jsem vyzkoušela a během chvilky zmizel, akorát mi poraďte na jaký plech se to dává, já použila plech menších rozměrů (asi 30x25cm). Též se musím připojit k paní Marsí, zapoměla jsem řezy potřít žloutkem, a to jsem zjistila dodatečně až když byly řezy studené, ale na chutí to nic nezměnilo. Dávám též za 1.

  • Jaroslava Oumarová | 15. 1. 2007 13:36

    Vidíte, Jitko, to jsem ráda, že jste mi recept připomněla...pekla jsem v létě a zapomněla napsat hodnocení. Taktéž nám chutnal, těsto bylo křehoučké:-)) Opožděně dávám 1.

  • Jitka Bublová | 15. 1. 2007 12:16

    Tak jsem se po půl roce vrátila k tomuto receptu, abych zpracovala rebarboru z mrazáku. Sice jsem si pamatovala, že byl dobrý a měl úspěch, ale že byl tak dobrý... Už velmi brzy se ozývaly dotazy: "A to už pité zbylo jenom tolik??" Takže ještě jednou díky za recept, je fakt skvělý. Příště použiju i s jiným ovocem.

  • Jitka Bublová | 5. 6. 2006 13:06

    Zase jiný typ koláče s rebarborou, vyzkoušela jsem a opravdu výborný, mohu jen doporučit!

  • Marsí | 29. 5. 2006 13:20

    p.Terko...moc dobréééé....:o))Bylo to výborné a křehoučké, přsto, že jsem z vlastní blbosti udělala hned dvě chyby ( furt mi někdo bzučel za zadkem)...bílek jsem zapomněla ušlehat a picla ho tam jen tak a rebarboru jsem zapomněla pocukrovat a posypat skořicí, tak jsem to napravila až bylo těsto v troubě ( dala jsem to na těsto). Ale přesto...vynikající. Dávám za 1!

  • Věra | 22. 5. 2006 09:43

    Tak jsem vytvořila, už není..všem chutnalo. Vynikající náplň z tvarohu s bílkem nádherně nadýchaná. Těsto je dobré vyválet přes igelit. folii na pečícím papíře, pak se nelepí a může dle libosti tvarovat. "pité je vláčné sice se po upečení trochu slehne. Chuťově vynikající ani není moc sladký, díky za recept, hned jsem šla na zahradu obrýt rebarboru, aby bylo na další koláče :-))

  • Věra | 19. 5. 2006 15:18

    To jsem zvědavá co vytvořím... rebarbora už se těší v lednici, tak v pondělí se pochlubím... :)) Terezko jste nezmar, ale díky za super recepty.

  • Airan | 19. 5. 2006 15:04

    Terezko, recept jako na zavolanou:-)) Dekuji moc.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Máslo Moučkový cukr Rebarbora Skořice Tvaroh Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valentýnský dort

Valentýnský dort

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Mangovo-banánové smoothie

Mangovo-banánové smoothie

Rajčatové smoothie

Rajčatové smoothie

Hovězí vývar

Hovězí vývar

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

50
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
45
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
41
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
36
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
35
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Rebarborovo-tvarohové pité
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact