Malé dortíčky zvané muffiny existují v celé řadě variant. Co takto vyzkoušet nadmíru originální s rebarborou? Voní po skořici a díky podmáslí jsou krásně vláčné. Uplatní se jako chutný dezert ke kávě i jako drobná pochoutka při slavnostnějších příležitostech.
Rebarboru oloupeme, omyjeme a nakrájíme na malinké kostičky. Nejprve smícháme všechno sypké, poté přidáme ostatní tekuté suroviny a vše řádně promícháme, dokud se nevytvoří jemné těsto. Přidáme nakrájenou rebarboru.
Papírové košíčky nebo formy na muffiny naplníme asi do 3/4 a poléváme toppingem. Pečeme cca na 180°C dokud není povrch na dotyk pevný, případně zkusíme test špejlí.
VÝBORNÉ!!! Dávám velkou jedničku. Dělala jsem jako koláč na plech (poloviční dávka na kulatou formu), mouku jsem z poloviny nahradila celozrnnou a i tak se vydařil. Skvělý recept na rebarboru, konečně jiný než klasická buchta či bublanina. Jen ten toping jsem muela zředit lžící smetany, nějak podle receptu nebyl tekutý, ale možná je to tím, že nemám hnědý cukr moučku, ale jemný krystal. To je ale drobnost, celkově nemohu nic vytknout.