• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rebarborová buchta kynutá
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborová buchta kynutá

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborová buchta kynutá
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 90
      g máslo
    • 140
      g moučkový cukr
    • sůl
    • citronová kůra
    • 40
      g droždí
    • mléko vlažné, podle potřeby
  • Drobenka
    • 60
      g máslo
    • 60
      g moučkový cukr
    • 80
      g hrubá mouka
  • Ostatní
    • rebarbora dle chuti
    • skořice
    • vejce na potření

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku, sůl, kůru, cukr, kvásek, rozpuštěný tuk a vlažné mléko - vznikne ne příliš tuhé těsto. Necháme jej dobře vykynout. Vyválíme placku, kterou přeneseme na plech vymazaný rozpuštěným máslem, zvýšíme okraje, posypeme oloupanou a na kostičky nakrájenou rebarborou, poprášíme trochou skořice a posypeme drobenkou.
2
Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Necháme ještě chvíli kynout. Pečeme, dokud okraje a drobenka nezezlátne při teplotě 150-170 °C. Množství rebarbory se řídí naší chutí. Chceme-li mít buchtu hodně mokrou, dáme silnější vrstvu rebarbory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty

Rebarborová tvarohová buchta pro…

Rebarborová polévka se zakysanou smetanou

Rebarborová polévka se zakysanou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ajuska | 17. 5. 2014 14:03

    Je opravdu výborná. U nás na Valašsku ještě za horka potíráme rozpuštěným máslem s rumem a pro ještě dokonalejší chuť nakonec pokapeme smetanou. Mňam! :-P

  • Erika2001 | 4. 8. 2012 16:52

    mňam je to velmi dobré

  • Tereza T
    Tereza T | 21. 6. 2011 17:44

    Opraveno, díky.

  • Doda | 21. 6. 2011 15:39

    Nějak se z receptu ztratily skoro všechny ingredience...?!

  • Helena Nováková | 30. 6. 2008 14:22

    Včera jsem zkoušela tuto buchtu. Po chvilce pečení v troubě se buchta chovala jako v pohádce Hrnečku vař. Přetékala z trouby, nechtěla se upéci ani za hodinu, pak jsem ji seškrábala z plechu a vyhodila do popelnice. Myslím, že 40 g droždí na půl kila mouky je dost. Nebo nevím, čím to je, že to dopadlo tak jak dopadlo.

  • vilda babič | 18. 1. 2008 16:16

    zapomněla jsem napsat hodnocení, dělala jsem ji celé léto, naprosto vynikající, A. B.

  • Stáňa | 23. 5. 2006 13:49

    Výborná buchta, skvělé těsto - zvládla jsem i to kynuté těsto........... Díky!!!

  • Jana Tichá | 13. 1. 2006 10:15

    S tím pudinkem je to výborný nápad. Poznamenám si to a určitě to vyzkouším. Možná přidám i ten tvaroh.Dík.

  • Pavlína Svitáková | 13. 1. 2006 08:52

    Je také naše oblíbená,jen s tím rozdílem,že do ocukrované rebarbory uleželé, až pustí šťávu ,dle množství přidám 2 vanilkové pudinkové prášky,1 rozemletý hřebíček místo skořice.A někdy na rebarboru s pudink.prášky a cukrem naliji směs 2-3 měkkých tvarohů rozšlehaných s vanilk.cukrem.Na to žmolenku.

  • Jana z VM | 8. 7. 2005 12:40

    Paní Jano Tichá, ne, ne, já budu opět zítra dělat Vaši bublaninu pravou, tentokrát borůvkovou, zmizela u nás ta třešňová,jak pára nad hrncem, navíc máme hosta - kamaráda chlapců, který hodně zkonzumuje, hlavně buchty, takže už se těší na tuto lahůdku! Stejně tak se chystám udělat Vaše "Tiché jahodové tiramisu", ale asi napůl s borůvkama, protože jahody už docházejí..... Takžče, díky za tip, tuto kynutou buchtičku udělám zase až příště s jiným ovocem, třeba s malinama, jestli nám na zahradě dozrají a nebudee pořád lejt V pondělí dám věděžt, jak dopadly obě lahůdky u požíračů.. :o))

  • Jana Tichá | 8. 7. 2005 10:54

    Paní Jano z VM - tady je ten pravý recept, který bych využila, kdybych měla takovou zásobu borůvek jako Vy :-). Je moc dobré, když těsto vyválíte tenčí a dáte víc borůvek. Můžete je navíc ještě posypat rozdrolenými rumovými perníčky a pak až drobenku!

  • Jana Tichá | 6. 6. 2005 09:47

    Ještě bych chtěla doplnit, že tohle těsto se používá zároveň na borůvkový koláč. Postup je stejný : těsto + borůvky + skořice + drobenka.Kdyby byla pro někoho rebarbora příliš kyselá, dá se ještě před pečením posypat pískovým cukrem.Těsto jsem posledně neválela na placku, ale rovnou promíchala a dala na vymaštěný plech a dlaněma namočenýma ve vodě rozhrnula. Pokud se pořád stahuje, domačká se to ke krajům kostičkama rebarbory. Je to tak rychlejší a nepotřebuju vál.

  • Jana Tichá | 2. 6. 2005 16:20

    Přebytky rebarbory mrazím, ale před použitím ji rozmrazím. Kynuté těsto by se mohlo jinak podrazit.

  • Alik | 2. 6. 2005 15:03

    No a co mám dělat dřív když mám chuť na všechny Vaše buchty ... ale mám rebarboru v lednici tak dneska si snad poradím...... dík

  • Marie Svobodová | 2. 6. 2005 10:13

    velice chutná buchta, okamžitě zmizela díky

  • Jana Tichá | 20. 5. 2005 09:31

    Děkuju moc za tu chválu.:-) Tenhle recept taky patří k mojí klasice:-)

  • eva | 20. 5. 2005 08:43

    vcera sme ju piekly...vynikajuca...vyborna chut...proste pochutka....vdaka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Rebarbora Skořice Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Sumec dle baštýře Jardy

Sumec dle baštýře Jardy

Sumeček

Sumeček

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech

Smažené vepřové kousky s cibulí na…

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Salát Caesar

Salát Caesar

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

51
Bůčková roláda v alobalu
Bůčková roláda v alobalu
40
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
39
Cuketa s vejci - smaženice
Cuketa s vejci -…
35
Šlehačkový dort s banány
Šlehačkový dort s banány
19
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Na slovíčko s teniskami: Dokonalá synergie stylu a pohodlí

Blesk.cz Odhalení s rakovinou bojující Něrgešové: Dojemné záběry ze stříhání vlasů!

Odhalení s rakovinou bojující Něrgešové: Dojemné záběry ze stříhání vlasů!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Rebarborová buchta kynutá
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact