• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rebarborová buchta kynutá
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborová buchta kynutá

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborová buchta kynutá
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 90
      g máslo
    • 140
      g moučkový cukr
    • sůl
    • citronová kůra
    • 40
      g droždí
    • mléko vlažné, podle potřeby
  • Drobenka
    • 60
      g máslo
    • 60
      g moučkový cukr
    • 80
      g hrubá mouka
  • Ostatní
    • rebarbora dle chuti
    • skořice
    • vejce na potření

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku, sůl, kůru, cukr, kvásek, rozpuštěný tuk a vlažné mléko - vznikne ne příliš tuhé těsto. Necháme jej dobře vykynout. Vyválíme placku, kterou přeneseme na plech vymazaný rozpuštěným máslem, zvýšíme okraje, posypeme oloupanou a na kostičky nakrájenou rebarborou, poprášíme trochou skořice a posypeme drobenkou.
2
Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Necháme ještě chvíli kynout. Pečeme, dokud okraje a drobenka nezezlátne při teplotě 150-170 °C. Množství rebarbory se řídí naší chutí. Chceme-li mít buchtu hodně mokrou, dáme silnější vrstvu rebarbory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty

Rebarborová tvarohová buchta pro…

Rebarborová polévka se zakysanou smetanou

Rebarborová polévka se zakysanou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ajuska | 17. 5. 2014 14:03

    Je opravdu výborná. U nás na Valašsku ještě za horka potíráme rozpuštěným máslem s rumem a pro ještě dokonalejší chuť nakonec pokapeme smetanou. Mňam! :-P

  • Erika2001 | 4. 8. 2012 16:52

    mňam je to velmi dobré

  • Tereza T
    Tereza T | 21. 6. 2011 17:44

    Opraveno, díky.

  • Doda | 21. 6. 2011 15:39

    Nějak se z receptu ztratily skoro všechny ingredience...?!

  • Helena Nováková | 30. 6. 2008 14:22

    Včera jsem zkoušela tuto buchtu. Po chvilce pečení v troubě se buchta chovala jako v pohádce Hrnečku vař. Přetékala z trouby, nechtěla se upéci ani za hodinu, pak jsem ji seškrábala z plechu a vyhodila do popelnice. Myslím, že 40 g droždí na půl kila mouky je dost. Nebo nevím, čím to je, že to dopadlo tak jak dopadlo.

  • vilda babič | 18. 1. 2008 16:16

    zapomněla jsem napsat hodnocení, dělala jsem ji celé léto, naprosto vynikající, A. B.

  • Stáňa | 23. 5. 2006 13:49

    Výborná buchta, skvělé těsto - zvládla jsem i to kynuté těsto........... Díky!!!

  • Jana Tichá | 13. 1. 2006 10:15

    S tím pudinkem je to výborný nápad. Poznamenám si to a určitě to vyzkouším. Možná přidám i ten tvaroh.Dík.

  • Pavlína Svitáková | 13. 1. 2006 08:52

    Je také naše oblíbená,jen s tím rozdílem,že do ocukrované rebarbory uleželé, až pustí šťávu ,dle množství přidám 2 vanilkové pudinkové prášky,1 rozemletý hřebíček místo skořice.A někdy na rebarboru s pudink.prášky a cukrem naliji směs 2-3 měkkých tvarohů rozšlehaných s vanilk.cukrem.Na to žmolenku.

  • Jana z VM | 8. 7. 2005 12:40

    Paní Jano Tichá, ne, ne, já budu opět zítra dělat Vaši bublaninu pravou, tentokrát borůvkovou, zmizela u nás ta třešňová,jak pára nad hrncem, navíc máme hosta - kamaráda chlapců, který hodně zkonzumuje, hlavně buchty, takže už se těší na tuto lahůdku! Stejně tak se chystám udělat Vaše "Tiché jahodové tiramisu", ale asi napůl s borůvkama, protože jahody už docházejí..... Takžče, díky za tip, tuto kynutou buchtičku udělám zase až příště s jiným ovocem, třeba s malinama, jestli nám na zahradě dozrají a nebudee pořád lejt V pondělí dám věděžt, jak dopadly obě lahůdky u požíračů.. :o))

  • Jana Tichá | 8. 7. 2005 10:54

    Paní Jano z VM - tady je ten pravý recept, který bych využila, kdybych měla takovou zásobu borůvek jako Vy :-). Je moc dobré, když těsto vyválíte tenčí a dáte víc borůvek. Můžete je navíc ještě posypat rozdrolenými rumovými perníčky a pak až drobenku!

  • Jana Tichá | 6. 6. 2005 09:47

    Ještě bych chtěla doplnit, že tohle těsto se používá zároveň na borůvkový koláč. Postup je stejný : těsto + borůvky + skořice + drobenka.Kdyby byla pro někoho rebarbora příliš kyselá, dá se ještě před pečením posypat pískovým cukrem.Těsto jsem posledně neválela na placku, ale rovnou promíchala a dala na vymaštěný plech a dlaněma namočenýma ve vodě rozhrnula. Pokud se pořád stahuje, domačká se to ke krajům kostičkama rebarbory. Je to tak rychlejší a nepotřebuju vál.

  • Jana Tichá | 2. 6. 2005 16:20

    Přebytky rebarbory mrazím, ale před použitím ji rozmrazím. Kynuté těsto by se mohlo jinak podrazit.

  • Alik | 2. 6. 2005 15:03

    No a co mám dělat dřív když mám chuť na všechny Vaše buchty ... ale mám rebarboru v lednici tak dneska si snad poradím...... dík

  • Marie Svobodová | 2. 6. 2005 10:13

    velice chutná buchta, okamžitě zmizela díky

  • Jana Tichá | 20. 5. 2005 09:31

    Děkuju moc za tu chválu.:-) Tenhle recept taky patří k mojí klasice:-)

  • eva | 20. 5. 2005 08:43

    vcera sme ju piekly...vynikajuca...vyborna chut...proste pochutka....vdaka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Rebarbora Skořice Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Léčivý sirup z jitrocele

Léčivý sirup z jitrocele

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Kotlety (řízky) v alobalu

Kotlety (řízky) v alobalu

Ostrá papriková krémová polévka

Ostrá papriková krémová polévka

Rebarborový koláč s pudingem

Rebarborový koláč s pudingem

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Doporučujeme

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

114
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
82
Dýňová tortila
Dýňová tortila
41
Kofty s tzatziki
Kofty s tzatziki
40
Zdravá velikonoční sekaná
Zdravá velikonoční sekaná
39
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Kapela Jasná Páka zrušila koncert! Koller má zdravotní potíže, tvrdí zdroj

Kapela Jasná Páka zrušila koncert! Koller má zdravotní potíže, tvrdí zdroj

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

  • Recepty.cz
  • Rebarborová buchta kynutá
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact