• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rebarborová buchta kynutá
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborová buchta kynutá

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborová buchta kynutá
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 500
      g hladká mouka
    • 90
      g máslo
    • 140
      g moučkový cukr
    • sůl
    • citronová kůra
    • 40
      g droždí
    • mléko vlažné, podle potřeby
  • Drobenka
    • 60
      g máslo
    • 60
      g moučkový cukr
    • 80
      g hrubá mouka
  • Ostatní
    • rebarbora dle chuti
    • skořice
    • vejce na potření

Postup přípravy receptu

1
Smícháme mouku, sůl, kůru, cukr, kvásek, rozpuštěný tuk a vlažné mléko - vznikne ne příliš tuhé těsto. Necháme jej dobře vykynout. Vyválíme placku, kterou přeneseme na plech vymazaný rozpuštěným máslem, zvýšíme okraje, posypeme oloupanou a na kostičky nakrájenou rebarborou, poprášíme trochou skořice a posypeme drobenkou.
2
Okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem. Necháme ještě chvíli kynout. Pečeme, dokud okraje a drobenka nezezlátne při teplotě 150-170 °C. Množství rebarbory se řídí naší chutí. Chceme-li mít buchtu hodně mokrou, dáme silnější vrstvu rebarbory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty

Rebarborová tvarohová buchta pro…

Rebarborová polévka se zakysanou smetanou

Rebarborová polévka se zakysanou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ajuska | 17. 5. 2014 14:03

    Je opravdu výborná. U nás na Valašsku ještě za horka potíráme rozpuštěným máslem s rumem a pro ještě dokonalejší chuť nakonec pokapeme smetanou. Mňam! :-P

  • Erika2001 | 4. 8. 2012 16:52

    mňam je to velmi dobré

  • Tereza T
    Tereza T | 21. 6. 2011 17:44

    Opraveno, díky.

  • Doda | 21. 6. 2011 15:39

    Nějak se z receptu ztratily skoro všechny ingredience...?!

  • Helena Nováková | 30. 6. 2008 14:22

    Včera jsem zkoušela tuto buchtu. Po chvilce pečení v troubě se buchta chovala jako v pohádce Hrnečku vař. Přetékala z trouby, nechtěla se upéci ani za hodinu, pak jsem ji seškrábala z plechu a vyhodila do popelnice. Myslím, že 40 g droždí na půl kila mouky je dost. Nebo nevím, čím to je, že to dopadlo tak jak dopadlo.

  • vilda babič | 18. 1. 2008 16:16

    zapomněla jsem napsat hodnocení, dělala jsem ji celé léto, naprosto vynikající, A. B.

  • Stáňa | 23. 5. 2006 13:49

    Výborná buchta, skvělé těsto - zvládla jsem i to kynuté těsto........... Díky!!!

  • Jana Tichá | 13. 1. 2006 10:15

    S tím pudinkem je to výborný nápad. Poznamenám si to a určitě to vyzkouším. Možná přidám i ten tvaroh.Dík.

  • Pavlína Svitáková | 13. 1. 2006 08:52

    Je také naše oblíbená,jen s tím rozdílem,že do ocukrované rebarbory uleželé, až pustí šťávu ,dle množství přidám 2 vanilkové pudinkové prášky,1 rozemletý hřebíček místo skořice.A někdy na rebarboru s pudink.prášky a cukrem naliji směs 2-3 měkkých tvarohů rozšlehaných s vanilk.cukrem.Na to žmolenku.

  • Jana z VM | 8. 7. 2005 12:40

    Paní Jano Tichá, ne, ne, já budu opět zítra dělat Vaši bublaninu pravou, tentokrát borůvkovou, zmizela u nás ta třešňová,jak pára nad hrncem, navíc máme hosta - kamaráda chlapců, který hodně zkonzumuje, hlavně buchty, takže už se těší na tuto lahůdku! Stejně tak se chystám udělat Vaše "Tiché jahodové tiramisu", ale asi napůl s borůvkama, protože jahody už docházejí..... Takžče, díky za tip, tuto kynutou buchtičku udělám zase až příště s jiným ovocem, třeba s malinama, jestli nám na zahradě dozrají a nebudee pořád lejt V pondělí dám věděžt, jak dopadly obě lahůdky u požíračů.. :o))

  • Jana Tichá | 8. 7. 2005 10:54

    Paní Jano z VM - tady je ten pravý recept, který bych využila, kdybych měla takovou zásobu borůvek jako Vy :-). Je moc dobré, když těsto vyválíte tenčí a dáte víc borůvek. Můžete je navíc ještě posypat rozdrolenými rumovými perníčky a pak až drobenku!

  • Jana Tichá | 6. 6. 2005 09:47

    Ještě bych chtěla doplnit, že tohle těsto se používá zároveň na borůvkový koláč. Postup je stejný : těsto + borůvky + skořice + drobenka.Kdyby byla pro někoho rebarbora příliš kyselá, dá se ještě před pečením posypat pískovým cukrem.Těsto jsem posledně neválela na placku, ale rovnou promíchala a dala na vymaštěný plech a dlaněma namočenýma ve vodě rozhrnula. Pokud se pořád stahuje, domačká se to ke krajům kostičkama rebarbory. Je to tak rychlejší a nepotřebuju vál.

  • Jana Tichá | 2. 6. 2005 16:20

    Přebytky rebarbory mrazím, ale před použitím ji rozmrazím. Kynuté těsto by se mohlo jinak podrazit.

  • Alik | 2. 6. 2005 15:03

    No a co mám dělat dřív když mám chuť na všechny Vaše buchty ... ale mám rebarboru v lednici tak dneska si snad poradím...... dík

  • Marie Svobodová | 2. 6. 2005 10:13

    velice chutná buchta, okamžitě zmizela díky

  • Jana Tichá | 20. 5. 2005 09:31

    Děkuju moc za tu chválu.:-) Tenhle recept taky patří k mojí klasice:-)

  • eva | 20. 5. 2005 08:43

    vcera sme ju piekly...vynikajuca...vyborna chut...proste pochutka....vdaka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Mléko Moučkový cukr Rebarbora Skořice Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Sýrová pórková polévka

Sýrová pórková polévka

Hlávkový salát s avokádem

Hlávkový salát s avokádem

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Sněhové pusinky

Sněhové pusinky

Jemná hrachová kaše

Jemná hrachová kaše

Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky

Vepřová líčka na červeném víně s…

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Domácí tavený sýr dle Ládi Hrušky

Cuketová bábovka s ovocem

Cuketová bábovka s ovocem

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

122
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
56
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
55
Květák v semolinových těstovinách - zapékaný
Květák v semolinových…
39
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z tortilly!
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z…
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
AHA.cz Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Jan Čenský (64): O manželství i paralelním vztahu s Morávkovou!

Jan Čenský (64): O manželství i paralelním vztahu s Morávkovou!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

  • Recepty.cz
  • Rebarborová buchta kynutá
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact