• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rebarborová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborová buchta

autor: Drahuše
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborová buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rebarbora očištěná
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 300
      g hladká mouka
    • 420
      g cukr
    • 125
      g hera
    • 160
      g strouhanka (2 hrsti)
    • 1
      ks vejce
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • rozinky
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Z rebarbory sloupneme vrchní slupku, pak rebarboru pokrájíme asi na 3-5 milimetrové plátky, které namočíme asi do 70 °C teplé vody.
2
Mezitím připravíme vláčné těsto, které se nesmí lepit na vál, z hladké a polohrubé mouky, 200 g cukru, hery, vajíčka, kypřicího prášku, mléka a 1 vanilkového cukru. Těsto rozdělíme na 1/3, 2/3 a necháme odležet.
3
Rebarboru vyndáme z vody, necháme okapat, pak přidáme strouhanku a společně promícháme.
4
2/3 těsta rozválíme na vále a dáme na vymazaný plech tak, že musí být těsto i na stranách (na celý plech by se to špatně rozvalovalo, proto se vyvalují dva pláty, které se uprostřed spojí).
5
Na těsto rozprostřeme rebarboru ze strouhankou a zasypeme 220 g cukru, vanilkovým cukrem, rozinkami, skořicí. Na vrch rozválíme 1/3 těsta a kraje spodního a vrchního těsta společně uzavřeme.
6
Pečeme asi 30-40 minut.
7
Můžeme také plnit jablky, tvarohem, makovou a oříškovou náplní. (Tuto buchtu pekla už moje prababička a říkala jí - americky koláč).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty

Rebarborová tvarohová buchta pro…

Rebarborová polévka se zakysanou smetanou

Rebarborová polévka se zakysanou…

Rebarborová zavařenina

Rebarborová zavařenina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dada | 1. 7. 2015 23:09

    Hodně nepovedený recept,těsto se lepí a patlá,je tam tuna cukru....škoda mluvit :-( :-( :-X

  • tereza | 25. 5. 2014 17:27

    dobry den nasla jsem tam jednu chybu na kolik stupnu se to dává peci?? :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ ;-) ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 9. 6. 2011 22:51

    ...těsto bude na velký plech stačit...- pozdě, ale přece ;-)

  • Hana Chytrá | 12. 6. 2009 16:57

    je těsta dost na velký plech? díky moc

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rebarbora Rozinky Skořice Strouhanka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Rybí filé zapečené se sýrem a s brokolicí

Rybí filé zapečené se sýrem a s…

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kuřecí ražniči pro lenochy

Kokosová očka

Kokosová očka

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Doporučujeme

20 minut
Těstovinový salát s pečenou zeleninou a bazalkovým pestem

Těstovinový salát s pečenou zeleninou…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

138
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
97
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
70
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
56
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
49
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Když nejsou peníze ani čas: Ty nejlepší svatebky z konfekce

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Jarda Petřek (19) odešel z pořadu Novy: Vzdal Extrémní proměny a hubne sám

Jarda Petřek (19) odešel z pořadu Novy: Vzdal Extrémní proměny a hubne sám

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Další doporučené recepty:

Ravioli se šunkou, olivami a sýrem
Ravioli se šunkou, olivami a sýrem
Ravioly s ricottou
Ravioly s ricottou
Rebarbora a jahody s mascarpone
Rebarbora a jahody s mascarpone
Rebarborová polévka se zakysanou smetanou
Rebarborová polévka se zakysanou…
Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty
Rebarborová tvarohová buchta pro…
Rebarborová zavařenina
Rebarborová zavařenina
  • Recepty.cz
  • Rebarborová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact