• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rebarborová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Rebarborová buchta

autor: Drahuše
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rebarborová buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg rebarbora očištěná
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 300
      g hladká mouka
    • 420
      g cukr
    • 125
      g hera
    • 160
      g strouhanka (2 hrsti)
    • 1
      ks vejce
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 200
      ml mléko
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • rozinky
    • skořice

Postup přípravy receptu

1
Z rebarbory sloupneme vrchní slupku, pak rebarboru pokrájíme asi na 3-5 milimetrové plátky, které namočíme asi do 70 °C teplé vody.
2
Mezitím připravíme vláčné těsto, které se nesmí lepit na vál, z hladké a polohrubé mouky, 200 g cukru, hery, vajíčka, kypřicího prášku, mléka a 1 vanilkového cukru. Těsto rozdělíme na 1/3, 2/3 a necháme odležet.
3
Rebarboru vyndáme z vody, necháme okapat, pak přidáme strouhanku a společně promícháme.
4
2/3 těsta rozválíme na vále a dáme na vymazaný plech tak, že musí být těsto i na stranách (na celý plech by se to špatně rozvalovalo, proto se vyvalují dva pláty, které se uprostřed spojí).
5
Na těsto rozprostřeme rebarboru ze strouhankou a zasypeme 220 g cukru, vanilkovým cukrem, rozinkami, skořicí. Na vrch rozválíme 1/3 těsta a kraje spodního a vrchního těsta společně uzavřeme.
6
Pečeme asi 30-40 minut.
7
Můžeme také plnit jablky, tvarohem, makovou a oříškovou náplní. (Tuto buchtu pekla už moje prababička a říkala jí - americky koláč).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty

Rebarborová tvarohová buchta pro…

Rebarborová polévka se zakysanou smetanou

Rebarborová polévka se zakysanou…

Rebarborová zavařenina

Rebarborová zavařenina

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dada | 1. 7. 2015 23:09

    Hodně nepovedený recept,těsto se lepí a patlá,je tam tuna cukru....škoda mluvit :-( :-( :-X

  • tereza | 25. 5. 2014 17:27

    dobry den nasla jsem tam jednu chybu na kolik stupnu se to dává peci?? :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ ;-) ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 9. 6. 2011 22:51

    ...těsto bude na velký plech stačit...- pozdě, ale přece ;-)

  • Hana Chytrá | 12. 6. 2009 16:57

    je těsta dost na velký plech? díky moc

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hera Hladká mouka Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rebarbora Rozinky Skořice Strouhanka Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drůbková polévka

Drůbková polévka

Cibulová polévka se sýrem

Cibulová polévka se sýrem

Václavovy těstoviny

Václavovy těstoviny

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Ovarová polévka se zeleninou

Ovarová polévka se zeleninou

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Med nebo sirup z květů divizny

Med nebo sirup z květů divizny

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Kuřecí prsíčka se žampiony

Kuřecí prsíčka se žampiony

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

33
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…
31
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
29
Hrnkový cuketový perník
Hrnkový cuketový perník
28
Kynuté borůvkové knedlíky
Kynuté borůvkové knedlíky
26
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Když se načančám! Heidi Janků o svém stylu: V Pařížské mě nenajdete!

Ženy.cz Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Blesk.cz Herec Ivan Trojan: Konec kariéry?! Seknul s divadlem

Herec Ivan Trojan: Konec kariéry?! Seknul s divadlem

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy 5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

5 nejstydlivějších znamení zvěrokruhu: Nepatříte mezi ně náhodou i vy?

Další doporučené recepty:

Ravioli se šunkou, olivami a sýrem
Ravioli se šunkou, olivami a sýrem
Ravioly s ricottou
Ravioly s ricottou
Rebarbora a jahody s mascarpone
Rebarbora a jahody s mascarpone
Rebarborová polévka se zakysanou smetanou
Rebarborová polévka se zakysanou…
Rebarborová tvarohová buchta pro sportovce a kulturisty
Rebarborová tvarohová buchta pro…
Rebarborová zavařenina
Rebarborová zavařenina
  • Recepty.cz
  • Rebarborová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact