„Tohle těsto je docela snadné. Já osobně je připravuji jenom z mouky a vajec, a to v poměru na 100 g mouky jedno vajíčko,“ říká Tomáš Babinec. „Někdo přidává trochu oleje, ale když je těsto sušší, stačí do něj vmíchat jenom pár kapek vody.“
2
Příprava je snadná. Do elektrického hnětače vložte všechny suroviny a vypracujte těsto. Můžete je ale docela dobře uhníst i ručně: na pracovní desku udělejte hromádku mouky, do ní vyklepněte vajíčka a pak pečlivě zpracovávejte asi 10 minut, aby vzniklo hladké, nelepivé a pružné těsto. Mělo by mít takovou konzistenci, že když do něj dloubnete prstem, důlek se pomaličku vyrovná zpátky.
3
Hotové těsto rozdělte na čtvrtiny, vyválejte je a několikrát protáhnete strojkem na těstoviny. Po každém protažení plát přeložte, utáhněte strojek a postup znovu opakujte. Vzniklý tenký plát těsta vložte do strojku, tentokrát s nástavcem na ravioli, naplňte jej marmeládou a projeďte znovu – ze strojku vám vypadnou hotové plněné taštičky. Zavařte je do vroucí mírně osolené vody a po 5 minutách sceďte. Čokoládu nalámejte, rozpusťte ji ve vodní lázni, smíchejte s máslem a smetanou a omáčkou polévejte ravioli na talířích.