plechovka
nakládaná kukuřice
dle libosti a chutě, dávám větší bonduelle
1
plechovka
tuňák - ve vlastní šťávě
1
ks
červená paprika
6
ks
vejce
300
ml
mléko
cca
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Nejdříve si dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Po přivedení k varu, těstoviny nasypeme do vroucí vody a dle návodu vaříme do stavu al dente.
2
Než se uvaří těstoviny, připravíme si ostatní suroviny. Olivy a papriku pokrájíme na menší kousky. Z kukuřice slijeme lák, naopak u tuňáka necháme šťávu.
3
Po uvaření těstoviny scedíme a nasypeme je do zapékací mísy. Lepší je větší, aby se daly suroviny dobře promíchat. K těstovinám postupně přidáme papriku, olivy, kukuřici, tuňáka i se šťávou. Vše promícháme a dáme zapéct do předehřáté trouby na 180 stupňů a zapékáme přibližně 20 minut.
4
Před uplynutím doby si připravíme půllitr, do kterého rozklepneme 6 vajec a dolijeme mlékem. Osolíme, opepříme a rozkvedláme. Po uplynutí 20 minut zalijeme těstoviny mlékem s vejci a vrátíme do trouby ještě na 15 minut.