• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ratatouille speciál
Napište svůj komentář k receptu

Ratatouille speciál

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ratatouille speciál
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • 1
      ks cuketa
    • 1
      ks paprika
    • 3
      ks rajčata 2-3
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • sůl
    • oregáno
    • bazalka
    • tymián
    • saturejka
    • majoránka
    • olivový olej
    • 1
      lžíce vegeta Event.

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kousky. Ve wok pánvi rozpálíme olej a necháme zpěnit cibulku. Přidáváme postupně zeleninu (rajčata naposledy), osolíme či ochutíme vegetou a opékáme. Před dokončením okořeníme (majoránku lze vynechat či přidat jen maličko).
2
Podáváme s francouzskou bagetou či celozrnným pečivem a dobrým suchým bílým vínem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille III.

Ratatouille III.

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nnln | 29. 3. 2011 12:15

    výborné!

  • nnln | 29. 3. 2011 11:50

    Trochu jsem si usnadnila práci, na troše oleje osmahla cibulku, dala zeleninu, podlila a přidala jen bazalku a provensálské koření. Místo čerstvých rajčat jsem dala plechovku sekaných a bylo to i tak výborné! myslela jsem, že bude i na večeři, ale kdeže:)

  • Evina | 28. 3. 2011 15:22

    Poprvé jsem dělala přesně podle receptu, ale zdálo se mi příliš tučné, plné oleje. Dnes cibuli a všechnu zeleninu nakrájím na větší kousky, promíchám s troškou oleje, vysypu na plech, osolím, hodně posypu pouze Provensálským kořením (jiné nedávám) a peču při 200°C asi 30 - 40 minut.

  • Simča Sládková | 1. 11. 2008 18:11

    Tak tento předpis je asi nejbližší tomu, který mne učila sesřenice ze Švýcarska se svým manželem Francouzem. Jen bych tam dala tak 3 stroužky najemno nakrájeného česneku a tu vegetu vynechala.

  • Anonym | 10. 7. 2007 19:45

    v JIZNI EVROPE SE RATATOUILLE PODAVA HLAVNE S MASEM A TO PREVAZNE JEHNECIM. JE TO OPRAVDU DELIKATESA, ALE NEKAZILA BYCH HO TOU VEGETOU.dULEZITE JE DUSENI A MICHANI. tO JE PAK SKUTECNE FRANCOUZSKE RATATOUILLE. sATUREJKU A MAJORANKU VYNECHEJTE A NEHRADTE BOBKOVYM LISTEM A NOVYM KORENIM.

  • Petra | 15. 2. 2007 23:12

    P. Rezácová, vidím, ze v kazdom recepte (dokonca aj v Paelli) pouzívate, alebo doporucujete pit biele víno. Ako zrejme asi neviete, v Juznej Európe sa biele pije výlucne k rybám, inác vzdy len cervené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cibule Cuketa Lilek Majoránka Olivový olej Oregáno Paprika Pepř mletý Rajčata Saturejka Sůl Tymián Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brambory s kuřecím masem na kari a šlehačce

Brambory s kuřecím masem na kari a…

Kuřecí na smetaně s ananasem

Kuřecí na smetaně s ananasem

Vídeňské ořechové rohlíčky

Vídeňské ořechové rohlíčky

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Meteník

Meteník

Jarní salát - vitamínová bomba

Jarní salát - vitamínová bomba

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Květákový salát (nejen) s vejci

Květákový salát (nejen) s vejci

Kuřecí (králičí) maso pečené na žampionech

Kuřecí (králičí) maso pečené na…

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Klasické lečo
Klasické lečo
12
Pomazánka z tuňáka
Pomazánka z tuňáka
11
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
AHA.cz Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Bavič Petr Novotný: Nehezká slova na adresu odsouzeného syna

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Móda z premiéry filmu Franz: Čaputová předvedla stylistické fígle! A kdo ještě zazářil?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Olga Menzelová 5 let pro smrti Jirky (†82): Zásnuby s egyptologem!

Olga Menzelová 5 let pro smrti Jirky (†82): Zásnuby s egyptologem!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

  • Recepty.cz
  • Ratatouille speciál
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact