• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ratatouille speciál
Napište svůj komentář k receptu

Ratatouille speciál

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ratatouille speciál
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • 1
      ks cuketa
    • 1
      ks paprika
    • 3
      ks rajčata 2-3
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • sůl
    • oregáno
    • bazalka
    • tymián
    • saturejka
    • majoránka
    • olivový olej
    • 1
      lžíce vegeta Event.

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kousky. Ve wok pánvi rozpálíme olej a necháme zpěnit cibulku. Přidáváme postupně zeleninu (rajčata naposledy), osolíme či ochutíme vegetou a opékáme. Před dokončením okořeníme (majoránku lze vynechat či přidat jen maličko).
2
Podáváme s francouzskou bagetou či celozrnným pečivem a dobrým suchým bílým vínem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille III.

Ratatouille III.

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nnln | 29. 3. 2011 12:15

    výborné!

  • nnln | 29. 3. 2011 11:50

    Trochu jsem si usnadnila práci, na troše oleje osmahla cibulku, dala zeleninu, podlila a přidala jen bazalku a provensálské koření. Místo čerstvých rajčat jsem dala plechovku sekaných a bylo to i tak výborné! myslela jsem, že bude i na večeři, ale kdeže:)

  • Evina | 28. 3. 2011 15:22

    Poprvé jsem dělala přesně podle receptu, ale zdálo se mi příliš tučné, plné oleje. Dnes cibuli a všechnu zeleninu nakrájím na větší kousky, promíchám s troškou oleje, vysypu na plech, osolím, hodně posypu pouze Provensálským kořením (jiné nedávám) a peču při 200°C asi 30 - 40 minut.

  • Simča Sládková | 1. 11. 2008 18:11

    Tak tento předpis je asi nejbližší tomu, který mne učila sesřenice ze Švýcarska se svým manželem Francouzem. Jen bych tam dala tak 3 stroužky najemno nakrájeného česneku a tu vegetu vynechala.

  • Anonym | 10. 7. 2007 19:45

    v JIZNI EVROPE SE RATATOUILLE PODAVA HLAVNE S MASEM A TO PREVAZNE JEHNECIM. JE TO OPRAVDU DELIKATESA, ALE NEKAZILA BYCH HO TOU VEGETOU.dULEZITE JE DUSENI A MICHANI. tO JE PAK SKUTECNE FRANCOUZSKE RATATOUILLE. sATUREJKU A MAJORANKU VYNECHEJTE A NEHRADTE BOBKOVYM LISTEM A NOVYM KORENIM.

  • Petra | 15. 2. 2007 23:12

    P. Rezácová, vidím, ze v kazdom recepte (dokonca aj v Paelli) pouzívate, alebo doporucujete pit biele víno. Ako zrejme asi neviete, v Juznej Európe sa biele pije výlucne k rybám, inác vzdy len cervené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cibule Cuketa Lilek Majoránka Olivový olej Oregáno Paprika Pepř mletý Rajčata Saturejka Sůl Tymián Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na cibuli

Kotlety na cibuli

Tvarohové šátečky

Tvarohové šátečky

Rychlá zelňačka

Rychlá zelňačka

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Smoothie z červené řepy

Smoothie z červené řepy

Uzený vývar

Uzený vývar

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

240
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
99
Čevabčiči
Čevabčiči
60
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
57
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Krize manželství Belohorcové s Hájkem: Odchod z Tenerife?!

Krize manželství Belohorcové s Hájkem: Odchod z Tenerife?!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

Kartářka o novém týdnu: Šokující zpráva a nemilé překvapení! Komu se nebude dařit?

  • Recepty.cz
  • Ratatouille speciál
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact