• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ratatouille speciál
Napište svůj komentář k receptu

Ratatouille speciál

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ratatouille speciál
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • 1
      ks cuketa
    • 1
      ks paprika
    • 3
      ks rajčata 2-3
    • 1
      ks cibule
    • pepř mletý
    • sůl
    • oregáno
    • bazalka
    • tymián
    • saturejka
    • majoránka
    • olivový olej
    • 1
      lžíce vegeta Event.

Postup přípravy receptu

1
Zeleninu omyjeme a nakrájíme na kousky. Ve wok pánvi rozpálíme olej a necháme zpěnit cibulku. Přidáváme postupně zeleninu (rajčata naposledy), osolíme či ochutíme vegetou a opékáme. Před dokončením okořeníme (majoránku lze vynechat či přidat jen maličko).
2
Podáváme s francouzskou bagetou či celozrnným pečivem a dobrým suchým bílým vínem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ratatouille

Ratatouille

Ratatouille III.

Ratatouille III.

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nnln | 29. 3. 2011 12:15

    výborné!

  • nnln | 29. 3. 2011 11:50

    Trochu jsem si usnadnila práci, na troše oleje osmahla cibulku, dala zeleninu, podlila a přidala jen bazalku a provensálské koření. Místo čerstvých rajčat jsem dala plechovku sekaných a bylo to i tak výborné! myslela jsem, že bude i na večeři, ale kdeže:)

  • Evina | 28. 3. 2011 15:22

    Poprvé jsem dělala přesně podle receptu, ale zdálo se mi příliš tučné, plné oleje. Dnes cibuli a všechnu zeleninu nakrájím na větší kousky, promíchám s troškou oleje, vysypu na plech, osolím, hodně posypu pouze Provensálským kořením (jiné nedávám) a peču při 200°C asi 30 - 40 minut.

  • Simča Sládková | 1. 11. 2008 18:11

    Tak tento předpis je asi nejbližší tomu, který mne učila sesřenice ze Švýcarska se svým manželem Francouzem. Jen bych tam dala tak 3 stroužky najemno nakrájeného česneku a tu vegetu vynechala.

  • Anonym | 10. 7. 2007 19:45

    v JIZNI EVROPE SE RATATOUILLE PODAVA HLAVNE S MASEM A TO PREVAZNE JEHNECIM. JE TO OPRAVDU DELIKATESA, ALE NEKAZILA BYCH HO TOU VEGETOU.dULEZITE JE DUSENI A MICHANI. tO JE PAK SKUTECNE FRANCOUZSKE RATATOUILLE. sATUREJKU A MAJORANKU VYNECHEJTE A NEHRADTE BOBKOVYM LISTEM A NOVYM KORENIM.

  • Petra | 15. 2. 2007 23:12

    P. Rezácová, vidím, ze v kazdom recepte (dokonca aj v Paelli) pouzívate, alebo doporucujete pit biele víno. Ako zrejme asi neviete, v Juznej Európe sa biele pije výlucne k rybám, inác vzdy len cervené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vegetariáni Francie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Cibule Cuketa Lilek Majoránka Olivový olej Oregáno Paprika Pepř mletý Rajčata Saturejka Sůl Tymián Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Hrnkové knedlíky s uzeným

Hrnkové knedlíky s uzeným

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Hrníčková buchta

Hrníčková buchta

Rychlé kuře s bramborem

Rychlé kuře s bramborem

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Kuřecí v kokosovo-arašídové omáčce

Mexická polévka Sopa Tarasca

Mexická polévka Sopa Tarasca

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

50
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Jogurtový švestkový koláč
Jogurtový švestkový koláč
14
Maďarský guláš
Maďarský guláš

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Nemocný Zdeněk Troška ještě nemá vyhráno: Zákaz přiblížení!

Nemocný Zdeněk Troška ještě nemá vyhráno: Zákaz přiblížení!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

  • Recepty.cz
  • Ratatouille speciál
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact