• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ratatouille IV.
Napište svůj komentář k receptu

Ratatouille IV.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
8fotografií
Nahrát fotku
 

Zeleninový pokrm původem z Francie se tak trochu podobá našemu leču. Nenajdete v něm ale ani žádnou uzeninu, ani vajíčka. Co nechybí, to je cuketa a lilek. Ratatouille je skvělé k masu, rybám, těstovinám, rýži i bramborám. Nejlepší je ale jen tak s kusem čerstvé křupavé bagety na vytření skvělé omáčky.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks lilek střední
    • 5
      ks rajčata střední, zralé
    • 2
      ks cuketa střední, může být zelená i žlutá
    • 2
      ks paprika červená a žlutá
    • 1
      ks červená cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 6
      snítka tymián
    • 6
      snítka oregáno
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Lilek pokrájejte na kolečka a ty pak na kousky velikosti sousta. Dejte do většího cedníku, důkladně osolte a nechte alespoň 20 minut vypotit. Rajčata dejte do mísy, zalijte vroucí vodou, do každého píchněte nožem a nechte asi 5 minut stát. Poté je vylovte, oloupejte, rozkrojte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky. Cuketu pokrájejte na kolečka a ty pak na čtvrtiny. Papriky očistěte a nakrájejte na menší kousky, cibuli na klínky a česnek na plátky. Bylinky svažte provázkem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Kousky lilku vysajte papírovou utěrkou, nebojte se přitlačit. Ve větší pánvi rozpalte asi 2 lžíce oleje, přidejte tak polovinu lilků a na středním plameni je opečte. V pánvi by nikdy nemělo být mnoho zeleniny, aby se nezačala dusit, ale opékala se. Jakmile lilky chytí výraznější barvu a lehce změknou, přendejte je děrovanou naběračkou do mísy a pokračujte v opékání s další várkou. Podle potřeby doplňujte do pánve olej, vždy ale jen tolik, kolik dané množství zeleniny nutně potřebuje. Stejným způsobem, tedy postupně a po částech, opečte cuketu i papriky a přidejte je do mísy k lilkům.
3
Ve větším (nejlépe litinovém) hrnci rozehřejte asi 2 lžíce oleje a orestujte cibuli i s bylinkami. Jakmile chytí barvu, přidejte česnek a restujte ještě chvíli. Česnek by neměl začít hnědnout, takže po chvíli přidejte připravenou zeleninu a rajčata. Vše dobře promíchejte, ochuťte solí, pepřem a už jen pár minut provařte, aby se tekutina z rajčat zredukovala. Ratatouille podávejte ještě teplé.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

Ratatouille s bramborami

Ratatouille s bramborami

Ratatouille

Ratatouille

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Omáčky & guláše FOOD Vegetariánské a zdravé
Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Česnek Cuketa Lilek Olivový olej Oregáno Paprika Pepř mletý Rajčata Rozmarýn Sůl Tymián

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Palačinkové rolky (roládky)

Palačinkové rolky (roládky)

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hovězí na houbách s kořenovou…

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

Okurkový salát s Kyškou

Okurkový salát s Kyškou

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

70
Hrášková polévka - jednoduchá
Hrášková polévka -…
67
Pudingovo-ovocný koláč
Pudingovo-ovocný koláč
60
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný sněhovo…
58
Jemná sýrová polévka
Jemná sýrová polévka
41
Kakaové řezy s krémem
Kakaové řezy s krémem

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Trable zadluženého Zdeňka Godly: Sebrali mu peníze za Farmu!

Trable zadluženého Zdeňka Godly: Sebrali mu peníze za Farmu!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille III.
Ratatouille III.
Ratatouille s bramborami
Ratatouille s bramborami
Raubířovy zapečené těstoviny
Raubířovy zapečené těstoviny
Ravioli
Ravioli
  • Recepty.cz
  • Ratatouille IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact