• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ratatouille IV.
Napište svůj komentář k receptu

Ratatouille IV.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
8fotografií
Nahrát fotku
 

Zeleninový pokrm původem z Francie se tak trochu podobá našemu leču. Nenajdete v něm ale ani žádnou uzeninu, ani vajíčka. Co nechybí, to je cuketa a lilek. Ratatouille je skvělé k masu, rybám, těstovinám, rýži i bramborám. Nejlepší je ale jen tak s kusem čerstvé křupavé bagety na vytření skvělé omáčky.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks lilek střední
    • 5
      ks rajčata střední, zralé
    • 2
      ks cuketa střední, může být zelená i žlutá
    • 2
      ks paprika červená a žlutá
    • 1
      ks červená cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      snítka rozmarýn
    • 6
      snítka tymián
    • 6
      snítka oregáno
    • olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Lilek pokrájejte na kolečka a ty pak na kousky velikosti sousta. Dejte do většího cedníku, důkladně osolte a nechte alespoň 20 minut vypotit. Rajčata dejte do mísy, zalijte vroucí vodou, do každého píchněte nožem a nechte asi 5 minut stát. Poté je vylovte, oloupejte, rozkrojte, zbavte semínek a pokrájejte na kousky. Cuketu pokrájejte na kolečka a ty pak na čtvrtiny. Papriky očistěte a nakrájejte na menší kousky, cibuli na klínky a česnek na plátky. Bylinky svažte provázkem.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Kousky lilku vysajte papírovou utěrkou, nebojte se přitlačit. Ve větší pánvi rozpalte asi 2 lžíce oleje, přidejte tak polovinu lilků a na středním plameni je opečte. V pánvi by nikdy nemělo být mnoho zeleniny, aby se nezačala dusit, ale opékala se. Jakmile lilky chytí výraznější barvu a lehce změknou, přendejte je děrovanou naběračkou do mísy a pokračujte v opékání s další várkou. Podle potřeby doplňujte do pánve olej, vždy ale jen tolik, kolik dané množství zeleniny nutně potřebuje. Stejným způsobem, tedy postupně a po částech, opečte cuketu i papriky a přidejte je do mísy k lilkům.
3
Ve větším (nejlépe litinovém) hrnci rozehřejte asi 2 lžíce oleje a orestujte cibuli i s bylinkami. Jakmile chytí barvu, přidejte česnek a restujte ještě chvíli. Česnek by neměl začít hnědnout, takže po chvíli přidejte připravenou zeleninu a rajčata. Vše dobře promíchejte, ochuťte solí, pepřem a už jen pár minut provařte, aby se tekutina z rajčat zredukovala. Ratatouille podávejte ještě teplé.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červenec/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

Zapečené ratatouille se sázeným vejcem

Ratatouille s bramborami

Ratatouille s bramborami

Ratatouille

Ratatouille

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Omáčky & guláše FOOD Vegetariánské a zdravé
Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená cibule Česnek Cuketa Lilek Olivový olej Oregáno Paprika Pepř mletý Rajčata Rozmarýn Sůl Tymián

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Ravioli

Ravioli

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Tuňáková pomazánka II.

Tuňáková pomazánka II.

Černé trubičky

Černé trubičky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Česneková pomazánka z červené řepy

Česneková pomazánka z červené řepy

Bramborové špalíčky

Bramborové špalíčky

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

80
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
60
Křupaví ořechoví šnečci
Křupaví ořechoví šnečci
40
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
36
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Další doporučené recepty:

Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille III.
Ratatouille III.
Ratatouille s bramborami
Ratatouille s bramborami
Raubířovy zapečené těstoviny
Raubířovy zapečené těstoviny
Ravioli
Ravioli
  • Recepty.cz
  • Ratatouille IV.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact