Na pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a mladé cibulky. Poté přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, koření, sůl a vše podlijem vínem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 3 minuty. Poté vložíme plátky cukety, papriku a na kostičky nakrájené lilky. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 45 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Mamisek
|31. 5. 2016 18:52
Vyborne. Jeste davam rozmaryn.
Domaci pracovni nazev "ceske leco"
:-) :-[ :-[
Vladimír
|13. 4. 2016 21:17
Innes-u nás doma to vařil kuchař,který UMÍ tento lahodný pokrm,přesně tak jak je zde psáno.To je asi jako u nás v Čechách s omáčkami :-(
Tomas
|10. 4. 2016 10:29
Uvařeno dle receptu a je to výborné. Žádná kejda se z toho nestala, je třeba taky zapojit hlavu a nebrat všechno jako dogma.Vidím, že je to akorát tak vypnu.
Souhlas. To je recept na chutnou (?) zeleninovou kasi
Mirtoslav
|1. 10. 2014 13:53
Za 45 min pod pokličkou, by z toho byla pěkná kejda.A provensál ne vavříán:-))) a petržel :-S
Iness
|6. 7. 2014 14:42
Do Ratatouille nepatří jarní cibulka, petržel a už vůbec bobkový list. Postrádám provensálské koření, rozmarýn...
Káča
|28. 11. 2013 08:48
Můžete prosím napsat pečený recept? Já totiž moc nechápu, jestli se to taky smaží, nebo jen nahází na pekáč.. Děkuju
Women north face denali jacket sale Green
|1. 11. 2013 12:41
You made some homesitr nice points there. I looked on the internet for the subject matter and found most persons will consent with your blog.
Women north face denali jacket sale Green http://www.cladea2011.org/north-face-denali-c-12_14/women-north-face-denali-jacket-sale-green-p-267.html
atani
|4. 9. 2013 11:27
výborné, taky jsem opekla ingredience zvlášť a pak teprv dala do kupy a podusila a přidala jsem hlívu a klobásu :-) mňam
silena kyticka
|20. 7. 2013 18:39
Povedlo se ani tu krysu pod cepici jsem si davat nemusela ale pri jidle jsem si pustila stejne pojmenovany animovany film ( pro ty kdo nechapou krysu puste si film) :-*
martas
|21. 7. 2012 13:44
dnes ho zrovna dělám...jen nevařím, ale peču v troubě...voní to až ven..vedle peču brambory s kuřecím a tvarůžkem :-)) :-D
Lilky se nemusi loupat. Vypotit je nechat muzete, pokud se bojite nahorkle chuti. Ale zase prijdete o vitaminy. Ja kupuju mensi exemplare, neloupu a nenechavam potit a chut je podle me v poradku.
Jídlo takto připravené je jistě výborné, a proto hodnotím 1, ale podle originálního receptu jsem si upravila dvě věci:
1. Do ingrediencí patří dvě papriky, červená a zelená.
2. Zelenina se opéká nejdřív na olivovém oleji,a to ne všechna najednou, ale postupně nejdřív lilek, pak cuketa, paprika, cibule. Nakonec do pánve přijdou rajčata, koření a utřený česnek. Teprve pak se pokrm velice pomalu dusí, aby se propojily chutě, ale zelenina se neproměnila v bláto.
Podává se jako příloha k masu nebo samostatně za tepla čí studena s bagetou.
Příjemné překvapení... Určitě si jej častěji připomeneme.
D.B.
|16. 6. 2011 19:20
Lilky se používají neloupané nebo se musí napřed oloupat? Necháváte je chvíli odstát nasolené, aby pustily hořkost nebo je používáte rovnou bez úprav?
Děkuji.
toto jídlo má jen jednu jedinou chybu.. ikdyž je ho obrovský hrnec je ho vždycky málo dělám ho stejně, jen vařím kratší dobu. a dokonce jsem z donucení jednou dělala i s masem a nebylo to špatné. ikdyž toto jídlo je prostě výborné tak, jak je.