• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Ratatouille
Napište svůj komentář k receptu

Ratatouille

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 53
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks cuketa (Velká)
    • sůl
    • 4
      ks rajčata
    • 1
      šálek olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • petržel
    • pepř mletý
    • 1
      šálek bílé víno
    • tymián
    • 20
      ks jarní cibulka
    • bobkový list
    • 2
      ks lilek

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a mladé cibulky. Poté přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, koření, sůl a vše podlijem vínem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 3 minuty. Poté vložíme plátky cukety, papriku a na kostičky nakrájené lilky. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 45 minut.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajčatová omáčka na pizzu

Rajčatová omáčka na pizzu

Ratatouille III.

Ratatouille III.

Ratatouille s bramborami

Ratatouille s bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mamisek | 31. 5. 2016 18:52

    Vyborne. Jeste davam rozmaryn. Domaci pracovni nazev "ceske leco" :-) :-[ :-[

  • Vladimír | 13. 4. 2016 21:17

    Innes-u nás doma to vařil kuchař,který UMÍ tento lahodný pokrm,přesně tak jak je zde psáno.To je asi jako u nás v Čechách s omáčkami :-(

  • Tomas | 10. 4. 2016 10:29

    Uvařeno dle receptu a je to výborné. Žádná kejda se z toho nestala, je třeba taky zapojit hlavu a nebrat všechno jako dogma.Vidím, že je to akorát tak vypnu.

  • mlsnej vena | 31. 7. 2015 23:13

    Souhlas. To je recept na chutnou (?) zeleninovou kasi

  • Mirtoslav | 1. 10. 2014 13:53

    Za 45 min pod pokličkou, by z toho byla pěkná kejda.A provensál ne vavříán:-))) a petržel :-S

  • Iness | 6. 7. 2014 14:42

    Do Ratatouille nepatří jarní cibulka, petržel a už vůbec bobkový list. Postrádám provensálské koření, rozmarýn...

  • Káča | 28. 11. 2013 08:48

    Můžete prosím napsat pečený recept? Já totiž moc nechápu, jestli se to taky smaží, nebo jen nahází na pekáč.. Děkuju

  • Women north face denali jacket sale Green | 1. 11. 2013 12:41

    You made some homesitr nice points there. I looked on the internet for the subject matter and found most persons will consent with your blog. Women north face denali jacket sale Green http://www.cladea2011.org/north-face-denali-c-12_14/women-north-face-denali-jacket-sale-green-p-267.html

  • atani | 4. 9. 2013 11:27

    výborné, taky jsem opekla ingredience zvlášť a pak teprv dala do kupy a podusila a přidala jsem hlívu a klobásu :-) mňam

  • silena kyticka | 20. 7. 2013 18:39

    Povedlo se ani tu krysu pod cepici jsem si davat nemusela ale pri jidle jsem si pustila stejne pojmenovany animovany film ( pro ty kdo nechapou krysu puste si film) :-*

  • martas | 21. 7. 2012 13:44

    dnes ho zrovna dělám...jen nevařím, ale peču v troubě...voní to až ven..vedle peču brambory s kuřecím a tvarůžkem :-)) :-D

  • imagoimagor | 27. 4. 2012 22:55

    Lilky se nemusi loupat. Vypotit je nechat muzete, pokud se bojite nahorkle chuti. Ale zase prijdete o vitaminy. Ja kupuju mensi exemplare, neloupu a nenechavam potit a chut je podle me v poradku.

  • imagoimagor | 13. 4. 2012 08:54

    Jídlo takto připravené je jistě výborné, a proto hodnotím 1, ale podle originálního receptu jsem si upravila dvě věci: 1. Do ingrediencí patří dvě papriky, červená a zelená. 2. Zelenina se opéká nejdřív na olivovém oleji,a to ne všechna najednou, ale postupně nejdřív lilek, pak cuketa, paprika, cibule. Nakonec do pánve přijdou rajčata, koření a utřený česnek. Teprve pak se pokrm velice pomalu dusí, aby se propojily chutě, ale zelenina se neproměnila v bláto. Podává se jako příloha k masu nebo samostatně za tepla čí studena s bagetou.

  • Radka | 6. 3. 2012 18:56

    <3 <3 <3

  • mishanecka | 5. 3. 2012 13:17

    Lilek do ratatoullí nedávám, patří tam, nám ale moc nechutná. Jinak je to skvělé jídlo.

  • PospaGol | 21. 9. 2011 13:03

    Příjemné překvapení... Určitě si jej častěji připomeneme. :)

  • D.B. | 16. 6. 2011 19:20

    Lilky se používají neloupané nebo se musí napřed oloupat? Necháváte je chvíli odstát nasolené, aby pustily hořkost nebo je používáte rovnou bez úprav? Děkuji.

  • nnln | 26. 2. 2011 19:26

    toto jídlo má jen jednu jedinou chybu.. ikdyž je ho obrovský hrnec je ho vždycky málo:) dělám ho stejně, jen vařím kratší dobu. a dokonce jsem z donucení jednou dělala i s masem a nebylo to špatné. ikdyž toto jídlo je prostě výborné tak, jak je.

  • Ratatouille | 26. 2. 2011 15:38

    Místo koření jsem použil provensálské bylinky a výsledek naprosto famózní! Vynikající jednoduchý recept, všem doporučuji a moc děkuji autorovi ;-)

  • david | 4. 2. 2011 17:57

    vyyyyyyyborny recept 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

  • jana Fučíková | 26. 10. 2010 12:51

    Je to úžasně voňavé, dobré a zdravé jídlo, v létě ideální. Foto nemám, nestačí poslat vůni? j.

  • RichardP | 12. 10. 2010 16:03

    Ratatouille miluju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Červená paprika Česnek Cibule Cuketa Jarní cibulka Lilek Olivový olej Pepř mletý Petržel Rajčata Sůl Tymián

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice s česnekem

Brokolice s česnekem

Listové rychlé sladké tajemství

Listové rychlé sladké tajemství

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Letní linecký koláč

Letní linecký koláč

Chlebová pečeně

Chlebová pečeně

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Kuřecí kousky s  bulgurem

Kuřecí kousky s bulgurem

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

34
Bublanina z remosky
Bublanina z remosky
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…
17
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Sexsymbol David Hasselhoff stárne: Mitch na vozíku!

Sexsymbol David Hasselhoff stárne: Mitch na vozíku!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Rarášci (placičky) z lesních hub
Rarášci (placičky) z lesních hub
Rarášci z tarhoni
Rarášci z tarhoni
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille III.
Ratatouille III.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille s bramborami
Ratatouille s bramborami
  • Recepty.cz
  • Ratatouille
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact