• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ratatouille
Napište svůj komentář k receptu

Ratatouille

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 53
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks cuketa (Velká)
    • sůl
    • 4
      ks rajčata
    • 1
      šálek olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • petržel
    • pepř mletý
    • 1
      šálek bílé víno
    • tymián
    • 20
      ks jarní cibulka
    • bobkový list
    • 2
      ks lilek

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a mladé cibulky. Poté přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, koření, sůl a vše podlijem vínem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 3 minuty. Poté vložíme plátky cukety, papriku a na kostičky nakrájené lilky. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 45 minut.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajčatová omáčka na pizzu

Rajčatová omáčka na pizzu

Ratatouille III.

Ratatouille III.

Ratatouille s bramborami

Ratatouille s bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mamisek | 31. 5. 2016 18:52

    Vyborne. Jeste davam rozmaryn. Domaci pracovni nazev "ceske leco" :-) :-[ :-[

  • Vladimír | 13. 4. 2016 21:17

    Innes-u nás doma to vařil kuchař,který UMÍ tento lahodný pokrm,přesně tak jak je zde psáno.To je asi jako u nás v Čechách s omáčkami :-(

  • Tomas | 10. 4. 2016 10:29

    Uvařeno dle receptu a je to výborné. Žádná kejda se z toho nestala, je třeba taky zapojit hlavu a nebrat všechno jako dogma.Vidím, že je to akorát tak vypnu.

  • mlsnej vena | 31. 7. 2015 23:13

    Souhlas. To je recept na chutnou (?) zeleninovou kasi

  • Mirtoslav | 1. 10. 2014 13:53

    Za 45 min pod pokličkou, by z toho byla pěkná kejda.A provensál ne vavříán:-))) a petržel :-S

  • Iness | 6. 7. 2014 14:42

    Do Ratatouille nepatří jarní cibulka, petržel a už vůbec bobkový list. Postrádám provensálské koření, rozmarýn...

  • Káča | 28. 11. 2013 08:48

    Můžete prosím napsat pečený recept? Já totiž moc nechápu, jestli se to taky smaží, nebo jen nahází na pekáč.. Děkuju

  • Women north face denali jacket sale Green | 1. 11. 2013 12:41

    You made some homesitr nice points there. I looked on the internet for the subject matter and found most persons will consent with your blog. Women north face denali jacket sale Green http://www.cladea2011.org/north-face-denali-c-12_14/women-north-face-denali-jacket-sale-green-p-267.html

  • atani | 4. 9. 2013 11:27

    výborné, taky jsem opekla ingredience zvlášť a pak teprv dala do kupy a podusila a přidala jsem hlívu a klobásu :-) mňam

  • silena kyticka | 20. 7. 2013 18:39

    Povedlo se ani tu krysu pod cepici jsem si davat nemusela ale pri jidle jsem si pustila stejne pojmenovany animovany film ( pro ty kdo nechapou krysu puste si film) :-*

  • martas | 21. 7. 2012 13:44

    dnes ho zrovna dělám...jen nevařím, ale peču v troubě...voní to až ven..vedle peču brambory s kuřecím a tvarůžkem :-)) :-D

  • imagoimagor | 27. 4. 2012 22:55

    Lilky se nemusi loupat. Vypotit je nechat muzete, pokud se bojite nahorkle chuti. Ale zase prijdete o vitaminy. Ja kupuju mensi exemplare, neloupu a nenechavam potit a chut je podle me v poradku.

  • imagoimagor | 13. 4. 2012 08:54

    Jídlo takto připravené je jistě výborné, a proto hodnotím 1, ale podle originálního receptu jsem si upravila dvě věci: 1. Do ingrediencí patří dvě papriky, červená a zelená. 2. Zelenina se opéká nejdřív na olivovém oleji,a to ne všechna najednou, ale postupně nejdřív lilek, pak cuketa, paprika, cibule. Nakonec do pánve přijdou rajčata, koření a utřený česnek. Teprve pak se pokrm velice pomalu dusí, aby se propojily chutě, ale zelenina se neproměnila v bláto. Podává se jako příloha k masu nebo samostatně za tepla čí studena s bagetou.

  • Radka | 6. 3. 2012 18:56

    <3 <3 <3

  • mishanecka | 5. 3. 2012 13:17

    Lilek do ratatoullí nedávám, patří tam, nám ale moc nechutná. Jinak je to skvělé jídlo.

  • PospaGol | 21. 9. 2011 13:03

    Příjemné překvapení... Určitě si jej častěji připomeneme. :)

  • D.B. | 16. 6. 2011 19:20

    Lilky se používají neloupané nebo se musí napřed oloupat? Necháváte je chvíli odstát nasolené, aby pustily hořkost nebo je používáte rovnou bez úprav? Děkuji.

  • nnln | 26. 2. 2011 19:26

    toto jídlo má jen jednu jedinou chybu.. ikdyž je ho obrovský hrnec je ho vždycky málo:) dělám ho stejně, jen vařím kratší dobu. a dokonce jsem z donucení jednou dělala i s masem a nebylo to špatné. ikdyž toto jídlo je prostě výborné tak, jak je.

  • Ratatouille | 26. 2. 2011 15:38

    Místo koření jsem použil provensálské bylinky a výsledek naprosto famózní! Vynikající jednoduchý recept, všem doporučuji a moc děkuji autorovi ;-)

  • david | 4. 2. 2011 17:57

    vyyyyyyyborny recept 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

  • jana Fučíková | 26. 10. 2010 12:51

    Je to úžasně voňavé, dobré a zdravé jídlo, v létě ideální. Foto nemám, nestačí poslat vůni? j.

  • RichardP | 12. 10. 2010 16:03

    Ratatouille miluju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Červená paprika Česnek Cibule Cuketa Jarní cibulka Lilek Olivový olej Pepř mletý Petržel Rajčata Sůl Tymián

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mražená káva

Mražená káva

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Zapečený lilek s parmezánem

Zapečený lilek s parmezánem

Pečené brambory s cibulí

Pečené brambory s cibulí

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Nejlepší pomazánka na chlebíčky

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

Cheesecake čokoládový

Cheesecake čokoládový

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Bezmasá žampionová směs s mozzarellou

Pěna s polevou z hořké čokolády

Pěna s polevou z hořké čokolády

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

58
Cibulový filet
Cibulový filet
40
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
36
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
30
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
27
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Zpěvák z O5 a Radeček Polák a dohra stížnosti: Doktor „Hovado“ se ozval

Zpěvák z O5 a Radeček Polák a dohra stížnosti: Doktor „Hovado“ se ozval

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Rarášci (placičky) z lesních hub
Rarášci (placičky) z lesních hub
Rarášci z tarhoni
Rarášci z tarhoni
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille III.
Ratatouille III.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille s bramborami
Ratatouille s bramborami
  • Recepty.cz
  • Ratatouille
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact