• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Ratatouille
Napište svůj komentář k receptu

Ratatouille

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 53
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks cuketa (Velká)
    • sůl
    • 4
      ks rajčata
    • 1
      šálek olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • petržel
    • pepř mletý
    • 1
      šálek bílé víno
    • tymián
    • 20
      ks jarní cibulka
    • bobkový list
    • 2
      ks lilek

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a mladé cibulky. Poté přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, koření, sůl a vše podlijem vínem. Přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 3 minuty. Poté vložíme plátky cukety, papriku a na kostičky nakrájené lilky. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni 45 minut.

RADA: Jak krájet cibuli? Koukněte na video!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajčatová omáčka na pizzu

Rajčatová omáčka na pizzu

Ratatouille III.

Ratatouille III.

Ratatouille s bramborami

Ratatouille s bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mamisek | 31. 5. 2016 18:52

    Vyborne. Jeste davam rozmaryn. Domaci pracovni nazev "ceske leco" :-) :-[ :-[

  • Vladimír | 13. 4. 2016 21:17

    Innes-u nás doma to vařil kuchař,který UMÍ tento lahodný pokrm,přesně tak jak je zde psáno.To je asi jako u nás v Čechách s omáčkami :-(

  • Tomas | 10. 4. 2016 10:29

    Uvařeno dle receptu a je to výborné. Žádná kejda se z toho nestala, je třeba taky zapojit hlavu a nebrat všechno jako dogma.Vidím, že je to akorát tak vypnu.

  • mlsnej vena | 31. 7. 2015 23:13

    Souhlas. To je recept na chutnou (?) zeleninovou kasi

  • Mirtoslav | 1. 10. 2014 13:53

    Za 45 min pod pokličkou, by z toho byla pěkná kejda.A provensál ne vavříán:-))) a petržel :-S

  • Iness | 6. 7. 2014 14:42

    Do Ratatouille nepatří jarní cibulka, petržel a už vůbec bobkový list. Postrádám provensálské koření, rozmarýn...

  • Káča | 28. 11. 2013 08:48

    Můžete prosím napsat pečený recept? Já totiž moc nechápu, jestli se to taky smaží, nebo jen nahází na pekáč.. Děkuju

  • Women north face denali jacket sale Green | 1. 11. 2013 12:41

    You made some homesitr nice points there. I looked on the internet for the subject matter and found most persons will consent with your blog. Women north face denali jacket sale Green http://www.cladea2011.org/north-face-denali-c-12_14/women-north-face-denali-jacket-sale-green-p-267.html

  • atani | 4. 9. 2013 11:27

    výborné, taky jsem opekla ingredience zvlášť a pak teprv dala do kupy a podusila a přidala jsem hlívu a klobásu :-) mňam

  • silena kyticka | 20. 7. 2013 18:39

    Povedlo se ani tu krysu pod cepici jsem si davat nemusela ale pri jidle jsem si pustila stejne pojmenovany animovany film ( pro ty kdo nechapou krysu puste si film) :-*

  • martas | 21. 7. 2012 13:44

    dnes ho zrovna dělám...jen nevařím, ale peču v troubě...voní to až ven..vedle peču brambory s kuřecím a tvarůžkem :-)) :-D

  • imagoimagor | 27. 4. 2012 22:55

    Lilky se nemusi loupat. Vypotit je nechat muzete, pokud se bojite nahorkle chuti. Ale zase prijdete o vitaminy. Ja kupuju mensi exemplare, neloupu a nenechavam potit a chut je podle me v poradku.

  • imagoimagor | 13. 4. 2012 08:54

    Jídlo takto připravené je jistě výborné, a proto hodnotím 1, ale podle originálního receptu jsem si upravila dvě věci: 1. Do ingrediencí patří dvě papriky, červená a zelená. 2. Zelenina se opéká nejdřív na olivovém oleji,a to ne všechna najednou, ale postupně nejdřív lilek, pak cuketa, paprika, cibule. Nakonec do pánve přijdou rajčata, koření a utřený česnek. Teprve pak se pokrm velice pomalu dusí, aby se propojily chutě, ale zelenina se neproměnila v bláto. Podává se jako příloha k masu nebo samostatně za tepla čí studena s bagetou.

  • Radka | 6. 3. 2012 18:56

    <3 <3 <3

  • mishanecka | 5. 3. 2012 13:17

    Lilek do ratatoullí nedávám, patří tam, nám ale moc nechutná. Jinak je to skvělé jídlo.

  • PospaGol | 21. 9. 2011 13:03

    Příjemné překvapení... Určitě si jej častěji připomeneme. :)

  • D.B. | 16. 6. 2011 19:20

    Lilky se používají neloupané nebo se musí napřed oloupat? Necháváte je chvíli odstát nasolené, aby pustily hořkost nebo je používáte rovnou bez úprav? Děkuji.

  • nnln | 26. 2. 2011 19:26

    toto jídlo má jen jednu jedinou chybu.. ikdyž je ho obrovský hrnec je ho vždycky málo:) dělám ho stejně, jen vařím kratší dobu. a dokonce jsem z donucení jednou dělala i s masem a nebylo to špatné. ikdyž toto jídlo je prostě výborné tak, jak je.

  • Ratatouille | 26. 2. 2011 15:38

    Místo koření jsem použil provensálské bylinky a výsledek naprosto famózní! Vynikající jednoduchý recept, všem doporučuji a moc děkuji autorovi ;-)

  • david | 4. 2. 2011 17:57

    vyyyyyyyborny recept 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

  • jana Fučíková | 26. 10. 2010 12:51

    Je to úžasně voňavé, dobré a zdravé jídlo, v létě ideální. Foto nemám, nestačí poslat vůni? j.

  • RichardP | 12. 10. 2010 16:03

    Ratatouille miluju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Rajská a rajčatová Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Červená paprika Česnek Cibule Cuketa Jarní cibulka Lilek Olivový olej Pepř mletý Petržel Rajčata Sůl Tymián

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexická omáčka

Mexická omáčka

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Francouzský hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč

Listový závin se špenátem a balkánským sýrem

Listový závin se špenátem a…

Vajíčka v mikrovlnce

Vajíčka v mikrovlnce

Kuře ,,MACO“

Kuře ,,MACO“

Makové lívance

Makové lívance

Pikantní kuřecí nudličky

Pikantní kuřecí nudličky

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

73
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
72
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
49
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
39
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
37
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Karel Voříšek: Zásadní porušení pravidel televize!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Rarášci (placičky) z lesních hub
Rarášci (placičky) z lesních hub
Rarášci z tarhoni
Rarášci z tarhoni
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille III.
Ratatouille III.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
Ratatouille s bramborami
Ratatouille s bramborami
  • Recepty.cz
  • Ratatouille
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact