• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ratatouille
Napište svůj komentář k receptu

Ratatouille

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 290
doba přípravy: 80 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille
7fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční francouzský zeleninový pokrm ze středomořské směsi zeleniny jako jsou rajčata, papriky, lilky a cukety, se dá podávat jako příloha, předkrm, ale i jako lehká večeře. Nejlépe si ho vychutnáte s čerstvou křupavou bagetkou.

Suroviny

4 porce
    • olivový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      ks šalotka
    • 250
      ml nakládaná loupaná rajčata drcená, 250-300 ml
    • 1
      lžíce provensálské bylinky
    • 2
      ks lilek menší
    • 2
      ks paprika
    • 3
      ks rajčata
    • 2
      ks cuketa střední
    • 6
      snítka tymián
    • 20
      g máslo
    • sůl
    • pepř mletý
  • k podávání
    • 1
      ks bageta
    • 50
      g kozí sýr
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Na troše olivového oleje nechte zesklovatět oloupaný a plochou stranou nože rozmáčknutý česnek a najemno pokrájenou šalotku. Česnek z oleje vyjměte, přidejte rajčata, provensálské bylinky, sůl a pepř. Omáčku rozetřete na dno zapékací mísy, nejlépe oválné nebo kulaté.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Ručně nebo na mandolíně nakrájejte všechnu zeleninu na tenké plátky. Poté plátky zeleniny skládejte podle barev do dlaně do komínků a ty pokládejte do zapékací misky, dokud ji celou nezaplníte. Zeleninu štědře pokapejte olivovým olejem, osolte, opepřete a posypte lístky tymiánu.
3
Z pečicího papíru vystřihněte podle tvaru zapékací mísy kolečko či ovál a položte ho přes zeleninu, jen tak se rychle nepřipálí a zároveň se bude spíše dusit než péct. Ratatouille pečte 45-60 minut a na posledních 10 minut dejte zapékací mísu pod gril. Na hotovém horkém pokrmu nechte rozpustit plátky másla. Podávejte ho s čerstvým kozím sýrem a bagetou nakrájenou na centimetr silné plátky, zakapanými olivovým olejem a lehce opečenými v troubě.

RADA: VIDEO, jak připravit zdravá jídla do krabičky

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené papriky se sýrem, rajčaty a pestem

Pečené papriky se sýrem, rajčaty a…

Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami

Zapečené bylinkové kapie s balkánským…

Pečená zelenina s cizrnou a kadeřávkem

Pečená zelenina s cizrnou a kadeřávkem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Česnek Cuketa Kozí sýr Lilek Máslo Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Paprika Pepř mletý Provensálské bylinky Rajčata Šalotka Sůl Tymián

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční medové řezy

Velikonoční medové řezy

Chleba s křupavou kůrkou

Chleba s křupavou kůrkou

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Koláče z Chyšek

Koláče z Chyšek

Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.

Velikonoční beránek dle časopisu F.O…

Slaný dort II.

Slaný dort II.

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
15
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Marie Rottrová nazpívala nový hit: Hraje celá rodina!

Marie Rottrová nazpívala nový hit: Hraje celá rodina!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

Další doporučené recepty:

Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
Ranečky z listového těsta (nejen) s…
Rarášci (placičky) z lesních hub
Rarášci (placičky) z lesních hub
Rarášci z tarhoni
Rarášci z tarhoni
Ratatouille
Ratatouille
Ratatouille III.
Ratatouille III.
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
  • Recepty.cz
  • Ratatouille
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact