ryba
vařená nebo pečená (originální recept používá solenou rybu, je možné použít rybičky v protlaku)
2
lžíce
zelenina
nadrobno nakrájené sterilované zeleniny v kyselém nálevu - rybu jen jemně promíchat, aby zůstaly kou
Postup přípravy receptu
1
Z přísad na těsto vypracujeme těsto, vyválíme, vykrájíme kruhy s průměrem asi 5-6 cm. Na každý dáme náplň a okraje zdvihneme nahoru a částečně slepíme tak, aby náplň bylo trochu vidět. Mají mít tvar jakési loďky. Vložíme na vymazaný plech a upečeme.
2
Rasstegaje s rybí náplní podáváme k uchu, s masovou náplní k hovězímu nebo slepičímu bujónu, s houbovou náplní k zeleninovým polévkám i masovým bujónům.
3
Poznámka: Rasstegaje jsou malé pootveřené pirožky, z kterých vykukuje kousek náplně.