• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
Napište svůj komentář k receptu

Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g listové těsto - rozmrazené
    • hladká mouka na podsypání
    • 100
      g tavený sýr smetanový, se šunkou, se žampiony... 2 X 50 gramů =
    • 120
      g debrecinka nebo šunka... na slabé plátky pokrájená
    • čerstvá zelenina nebo nakládaná dle chuti (rajče, paprika, česnek, cibule, žampion...)
    • rozšlehané vejce na potření
    • koření dle chuti (nebo jen sůl) na posypání
    • 2
      ks párátka

Postup přípravy receptu

1
Těsto si rozdělíme na dva díly, které na pomoučněném stole vyválíme do čtverců, které poklademe debrecínkou (šunkou...) pokrájenou zeleninou dle chuti, přidáme obdélníčky sýru, pak klidně ještě zeleninu a vše přiklopíme ještě jedním nebo dvěma plátky uzeniny. Konce listového těsta překládáme přes náplň, až se nám naplněné ranečky uzavřou. Do středu zapíchneme párátko, které nám ranečky "podrží" a zabrání tak otevření při pečení. Ranečky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kořením dle chuti (česnekové, grilovací... nebo solí a paprikou) a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova.
2
Ranečky podáváme jako rychlou večeři či oběd se zeleninovým salátem, nebo jako větší teplou svačinu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Honzíkovy ranečky

Honzíkovy ranečky

Houbové ranečky

Houbové ranečky

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Chléb & placky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Chuťovky Ostatní Z mléka / sýra Ze zeleniny Slané Uzeniny Pečiva Oběd Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvá zelenina Debrecinka Hladká mouka Koření Listové těsto Párátka Rozšlehané vejce Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Placičky z cukety a mrkve

Placičky z cukety a mrkve

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

"Pěnové" koláčky z listového těsta

"Pěnové" koláčky z listového těsta

Zeleninový salát s cottage sýrem

Zeleninový salát s cottage sýrem

Citronový nebo pomerančový koláč (řez) - křehký a pikantní

Citronový nebo pomerančový koláč (řez…

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

57
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
33
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
26
Pstruzi s bylinkami, citrony a salsou
Pstruzi s bylinkami,…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Petra Paroubková (52) v slzách: Odešel náš jediný kluk...

Petra Paroubková (52) v slzách: Odešel náš jediný kluk...

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Další doporučené recepty:

Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Ramequin (místní verze)
Ramequin (místní verze)
Rarášci (placičky) z lesních hub
Rarášci (placičky) z lesních hub
Rarášci z tarhoni
Rarášci z tarhoni
Ratatouille
Ratatouille
  • Recepty.cz
  • Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact