• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ramen
Napište svůj komentář k receptu

Ramen

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 208
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
5fotografií
Nahrát fotku
 

Tato exotická polévka má původ v Japonsku. Základ tvoří krůtí maso, vývar, asijské nudle, houby shitake, kukuřice či vejce. Vyzkoušejte tento vydatný, originální pokrm a věřte, že si určitě pochutnáte.

Suroviny

4 porce
    • 2,50
      l drůbeží vývar nejlépe krůtí
    • 2
      svazek jarní cibulka
    • 2
      ks mrkev
    • 1
      ks zázvor čerstvý - asi 10 cm
    • 12
      stroužek česnek
    • 1
      ks mořské řasy Kombu
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 4
      ks vejce
    • 4
      ks kukuřice klasy mladé kukuřice
    • 12
      ks japonské houby shitake
    • slunečnicový olej podle potřeby
    • 1
      balení asijské vaječné nudle tenké - 4 porce
    • 200
      g krůtí maso vařené
    • 1
      svazek pažitka
    • 2
      plátek mořské řasy Nori

Postup přípravy receptu

1
Vývar s přepůlenými jarními cibulkami, oloupanou a na kusy pokrájenou mrkví, nakrájeným zázvorem, příčně přepůleným česnekem a řasou kombu přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte bez pokličky asi 1 hodinu. Vývar zredukujte asi na 2 litry. Přeceďte ho do čistého hrnce a vmíchejte sójovou omáčku.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Vejce vložte do vroucí vody a vařte 7 minut, poté je ihned zchlaďte a oloupejte. Kukuřice podélně rozkrojte a s houbami šitake krátce orestujte na oleji.
3
Nudle uvařte podle návodu na obalu a rozdělte do čtyř misek. Navrch vždy přidejte maso nakrájené na tenké plátky a přelijte horkým vývarem. Do každé misky vložte na půlky překrojená vejce, nasekanou pažitku, houby a kukuřici.

RADA: 3 recepty na chutné polévky plné zeleniny

4
TIP: Ramen snadno připravíte i ve vegetariánské verzi, stačí použít zeleninový vývar a místo masa marinované tofu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka

Thajská kuřecí polévka s houbami

Thajská kuřecí polévka s houbami

Thajská polévka

Thajská polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kuřecí vývar FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Asijské vaječné nudle Česnek Drůbeží vývar Japonské houby Shitake Jarní cibulka Krůtí maso Kukuřice Mořské řasy Mrkev Pažitka Slunečnicový olej Sojová omáčka Vejce Zázvor

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Ananasové řezy

Ananasové řezy

Karbanátky z ovesných vloček

Karbanátky z ovesných vloček

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

Pravý americký Apple Pie

Pravý americký Apple Pie

Zapečené brambory s mozzarellou a rajčaty

Zapečené brambory s mozzarellou a…

Krém z dýně hókaidó

Krém z dýně hókaidó

Zelný salát se zeleninou

Zelný salát se zeleninou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

53
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
19
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
19
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
17
Jablečná buchta
Jablečná buchta

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Nemocná Konvičková nachystala překvapení: Pohádková oslava pro Amálku (5)!

Nemocná Konvičková nachystala překvapení: Pohádková oslava pro Amálku (5)!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Rakvičky se šlehačkou
Rakvičky se šlehačkou
Rakytníkový sirup za studena
Rakytníkový sirup za studena
Ramen
Ramen
Ramequin (místní verze)
Ramequin (místní verze)
Ranečky z listového těsta (nejen) s taveňákem
Ranečky z listového těsta (nejen) s…
Rarášci (placičky) z lesních hub
Rarášci (placičky) z lesních hub
  • Recepty.cz
  • Ramen
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact