Tato exotická polévka má původ v Japonsku. Základ tvoří krůtí maso, vývar, asijské nudle, houby shitake, kukuřice či vejce. Vyzkoušejte tento vydatný, originální pokrm a věřte, že si určitě pochutnáte.
Vývar s přepůlenými jarními cibulkami, oloupanou a na kusy pokrájenou mrkví, nakrájeným zázvorem, příčně přepůleným česnekem a řasou kombu přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte bez pokličky asi 1 hodinu. Vývar zredukujte asi na 2 litry. Přeceďte ho do čistého hrnce a vmíchejte sójovou omáčku.
Vejce vložte do vroucí vody a vařte 7 minut, poté je ihned zchlaďte a oloupejte. Kukuřice podélně rozkrojte a s houbami šitake krátce orestujte na oleji.
3
Nudle uvařte podle návodu na obalu a rozdělte do čtyř misek. Navrch vždy přidejte maso nakrájené na tenké plátky a přelijte horkým vývarem. Do každé misky vložte na půlky překrojená vejce, nasekanou pažitku, houby a kukuřici.