• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rakvičky - pradávný recept
Napište svůj komentář k receptu

Rakvičky - pradávný recept

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rakvičky - pradávný recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g moučkový cukr
    • 5
      ks žloutek
    • vanilkový lusk 5 cm pomleté nebo tlučené
    • 4
      citronová šťáva Kapky
    • 40
      g máslo Kakaové
    • šlehačka Našlehaná - mírně oslazená

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, prosátý cukr, tlučenou prosátou vanilku a citronovou šťávu třeme 1/2 hodiny (můžeme našlehat elektrickým šlehačem podstatně ruchleji) do světle žluta. Pak nejlépe hladké formičky vymažeme rozpuštěným kakaovým máslem, těstem je naplníme do dvou třetin a pečeme/sušíme ve velmi mírné troubě do růžova.
2
Zchladlé vandličky vyndáme z formiček, na vrchní straně opatrně uděláme otvor, a tím vandličky plníme našlehanou smetanou pomocí cukrářského kornoutu s malou hladkou násadkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky se šlehačkou

Mini košíčky jako rakvičky

Mini košíčky jako rakvičky

Špaldový šmorn (trhanec), základní recept

Špaldový šmorn (trhanec), základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Women north face denali jacket sale TNF Red | 2. 11. 2013 15:37

    Julio, “bursting in slow motion” – very graphic. Yeah, why don’t I fry them and serve ‘em as an app? Who says escargot has to be a special kind of snail. They must all taste similar. Good idea, Emily! Women north face denali jacket sale TNF Red http://www.cladea2011.org/north-face-denali-c-12_14/women-north-face-denali-jacket-sale-tnf-red-p-254.html

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 18:23

    Myslíte že je to dobré? :-\

  • Anonym | 16. 11. 2007 10:08

    Zuzko, moc děkuji za doplnění.:-)PS

  • Zuzana | 16. 11. 2007 07:19

    Ještě doplňuji - formičky vymazávám 100% tukem a vanilkový lusk nedávám.

  • Zuzana | 15. 11. 2007 13:08

    Recept znám, pekla podle něj už moje babička rakvičky a my v tom pokračujeme. Na vánoce pečeme drobné cukroví ve formičkách. Amonium není třeba, rakvičky naskočí, jen je třeba opravdu sušit.

  • Anonym | 15. 11. 2007 06:57

    Prosím,je vyzkoušen?Není tam amonium ani prdopeč.Sušit při 50-80°C?Děkuji PS

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Máslo Moučkový cukr Šlehačka Vanilkový lusk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Píchaná buchta

Píchaná buchta

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Jablkový koláč se zakysanou smetanou

Tetino maso

Tetino maso

Nepečený malinový dort do misky

Nepečený malinový dort do misky

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Dýňový koláč s polevou

Dýňový koláč s polevou

Karbenátky po našem

Karbenátky po našem

Těstoviny s rajčaty

Těstoviny s rajčaty

Bůček na pivu - pikantní

Bůček na pivu - pikantní

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
26
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
24
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
22
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
20
Cottage quiche s červenou cibulí
Cottage quiche s…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

Napínavý sedmý díl Zrádců: Drsná pohřební mise a konec dalšího zrádce!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Rakvičky - pradávný recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact