• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rakvičky - pradávný recept
Napište svůj komentář k receptu

Rakvičky - pradávný recept

autor: František Brusák
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rakvičky - pradávný recept
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g moučkový cukr
    • 5
      ks žloutek
    • vanilkový lusk 5 cm pomleté nebo tlučené
    • 4
      citronová šťáva Kapky
    • 40
      g máslo Kakaové
    • šlehačka Našlehaná - mírně oslazená

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, prosátý cukr, tlučenou prosátou vanilku a citronovou šťávu třeme 1/2 hodiny (můžeme našlehat elektrickým šlehačem podstatně ruchleji) do světle žluta. Pak nejlépe hladké formičky vymažeme rozpuštěným kakaovým máslem, těstem je naplníme do dvou třetin a pečeme/sušíme ve velmi mírné troubě do růžova.
2
Zchladlé vandličky vyndáme z formiček, na vrchní straně opatrně uděláme otvor, a tím vandličky plníme našlehanou smetanou pomocí cukrářského kornoutu s malou hladkou násadkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky se šlehačkou

Mini košíčky jako rakvičky

Mini košíčky jako rakvičky

Špaldový šmorn (trhanec), základní recept

Špaldový šmorn (trhanec), základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Women north face denali jacket sale TNF Red | 2. 11. 2013 15:37

    Julio, “bursting in slow motion” – very graphic. Yeah, why don’t I fry them and serve ‘em as an app? Who says escargot has to be a special kind of snail. They must all taste similar. Good idea, Emily! Women north face denali jacket sale TNF Red http://www.cladea2011.org/north-face-denali-c-12_14/women-north-face-denali-jacket-sale-tnf-red-p-254.html

  • biggi-smajlik
    biggi-smajlik | 29. 11. 2011 18:23

    Myslíte že je to dobré? :-\

  • Anonym | 16. 11. 2007 10:08

    Zuzko, moc děkuji za doplnění.:-)PS

  • Zuzana | 16. 11. 2007 07:19

    Ještě doplňuji - formičky vymazávám 100% tukem a vanilkový lusk nedávám.

  • Zuzana | 15. 11. 2007 13:08

    Recept znám, pekla podle něj už moje babička rakvičky a my v tom pokračujeme. Na vánoce pečeme drobné cukroví ve formičkách. Amonium není třeba, rakvičky naskočí, jen je třeba opravdu sušit.

  • Anonym | 15. 11. 2007 06:57

    Prosím,je vyzkoušen?Není tam amonium ani prdopeč.Sušit při 50-80°C?Děkuji PS

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Máslo Moučkový cukr Šlehačka Vanilkový lusk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ravioli

Ravioli

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Slaný mrkvový koláč

Slaný mrkvový koláč

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Slunečnicový chléb domácí

Slunečnicový chléb domácí

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty,italskou šunkou posypané parmazánem

Špagety s rukolou,sušenými rajčaty…

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou a sýrem

Česnekovo-vaječná pomazánka se šunkou…

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

173
Dýňová tortila
Dýňová tortila
161
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
134
Máslové řízky
Máslové řízky
90
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
38
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Energická Jiřina Bohdalová (94) po operaci: Zase pracuje!

Energická Jiřina Bohdalová (94) po operaci: Zase pracuje!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Rakvičky - pradávný recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact