bazalka
čerstvě nasekaná nebo natrhaná, dle chuti, několik lístků
sůl
olej
olivový nebo rostlinný
pepř mletý
- není nutný
Postup přípravy receptu
1
Omytá pevná zralá rajčata pokrájíme a dáme do mísy. Použít můžeme různé druhy a barvy (cherry, hruštičky, soudkové...). Přidáme drobně nasekaný česnek, nasekanou bazalku, zakápneme olejem (cca 1 lžíce), osolíme, můžeme i opepřit a přidáme pokrájenou mozzarellu. Mozzarelu můžeme použít i ochucenou (chilli, bylinky...). Vše krájíme vychladlé, abychom salát mohli ihned po promíchání konzumovat. Podáváme samotné nebo s pečivem či opečenou bruschettou.
2
Česneku a bazalky dáváme podle toho, jak nám chutná. Poměr záleží především na naší chuti.