koření
nebo bylinky dle chuti: Adžika, čubrica, tymián, rozmarýn...
2,50
hrnek
zeleninový vývar
nebo masový, případně z kostky, cca
Dále dle chuti:
posekané bylinky
zakysaná smetana
nebo jogurt
klobása
nebo slanina
Postup přípravy receptu
1
Na másle v kastrolu osmažíme na kolečka nakrájený pórek, pak ho zaprášíme paprikou (cca 1,5 lžičky), promícháme, dále vmícháme nakrájená rajčata, koření nebo bylinky dle chuti, také česnek je výborný. Přisypeme propláchnutou rýži, vývar a přivedeme k varu. Pak pod poklicí dusíme do změknutí rýže a dle potřeby podléváme a mícháme.
2
Podáváme s pečivem. Dozdobit můžeme bylinkami a kopečkem zakysané smetany.
3
Kdo se neobejde bez masa, může si talíř přizdobit osmaženou klobáskou nebo slaninou.