• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajský lilek - zdravě a chutně
Napište svůj komentář k receptu

Rajský lilek - zdravě a chutně

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajský lilek - zdravě a chutně
Rajský lilek - zdravě a chutně
Rajský lilek - zdravě a chutně
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • sůl
    • pepř mletý
    • bazalka čerstvě natrhané lístky, dle chuti
    • 1
      stroužek česnek dle chuti, cca
    • rajčata čerstvá nebo sušená - dle chuti
    • olej
    • balzamiková redukce - není nutná

Postup přípravy receptu

1
Lilek na několika místech propícháme vidličkou, zabalíme do alobalu nebo pečícího sáčku a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C cca 60 minut. Po vychladnutí sloupneme z lilku vrchní slupku nebo vydlabeme dužinu, kterou dáme do misky, osolíme, opepříme a vidličkou rozmačkáme. K rozmačkanému lilku přidáme rozetřený česnek, nasekanou bazalku, necelou lžíci rostlinného oleje (například olivový) a drobně pokrájená rajčata bez vnitřní dužiny se semínky, která můžeme předem spařit a oloupat. Pokud máme rádi sušená v oleji nakládaná rajčata, můžeme je dát místo čerstvých a olej z nich použít místo čistého rostlinného. Množství rajčat záleží na chuti každého, já dávám cca 2 - 3 dle velikosti. Kdo má rád balsamico, může ho také přidat nebo jím lilek přizdobit při servírování. Po krátkém proležení v chladnu můžeme podávat.
2
Podáváme ke grilovanému masu nebo zelenině, můžeme jím ochucovat těstoviny, podávat lze i jako salát s pečivem, bruschettou, toustem, bagetkou...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Česnekový lilek - zdravě a chutně

Česnekový lilek - zdravě a chutně

Tvarohové kuličky - zdravě a chutně :-)

Tvarohové kuličky - zdravě a chutně :…

Prokládané brambory s cuketou - zdravě a chutně

Prokládané brambory s cuketou -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gabina | 18. 8. 2016 21:30

    Vyborny salat. Muzu vsem kdo radi zeleninova jidla a lehke salatky doporucit.

  • Štěpánka | 9. 7. 2016 10:59

    Skvělé <3

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Přílohy, pečivo a luštěniny Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Chuťovky Zdravě i chutně Přílohy Ze zeleniny Salát Zelenina Zeleninové Slané Bezmasá jídla Saláty Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Dietní Vegetariáni Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamiková redukce Bazalka Česnek Lilek Olej Pepř mletý Rajčata Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Špenátové palačinky zapečené

Špenátové palačinky zapečené

Židovské řízky

Židovské řízky

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou

Lehká jogurtová buchta s ovocem,…

Donutky

Donutky

Červená čočka se zeleninou (salát)

Červená čočka se zeleninou (salát)

Broskvovo-meruňková marmeláda

Broskvovo-meruňková marmeláda

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

146
Avokádovo-bazalkové pesto
Avokádovo-bazalkové pesto
96
Fazolové pivní párky
Fazolové pivní párky
76
Těstoviny po Italsku
Těstoviny po Italsku
63
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
54
Čokoládový pudink
Čokoládový pudink

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Belohorcová a Hájek: Manželství v troskách!?

Belohorcová a Hájek: Manželství v troskách!?

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Rajské kapustové závitky
Rajské kapustové závitky
Rajské kuře na rozmarýnu
Rajské kuře na rozmarýnu
Rajský fenykl
Rajský fenykl
Rajský salát - light
Rajský salát - light
Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Rakouský bramborový salát
Rakouský bramborový salát
  • Recepty.cz
  • Rajský lilek - zdravě a chutně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact