Kostičky cibule osmahneme na oleji v tlakovém hrnci, přidáme česnek a mleté maso. Osmahneme. Když se z masa pustí šťáva, přilijeme vodu tak, aby bylo maso ponořené. Přidáme masox, ochutíme pepřem, kmínem a dusíme do změknutí. Přidáme rajčata z konzervy (nebo čerstvá rajčata ponoříme do vroucí vody, ochladíme, oloupeme, nakrájíme) a dusíme za občasného míchání, až se vytvoří masová omáčka.
2
Vsypeme sušenou (nebo čerstvou) bazalku a už nevaříme. Omačkou polijeme uvařené špagety a posypeme strouhaným sýrem. Omáčkou taky plním cukety: Půlky mladých cuket vydlabu, posypu grilovacím kořením, naplním masovou omáčkou, do které jsem spolu s rajčaty přidala vydlabané nakrájené středy cuket a podusila. Pak cukety pokladu sýrem (eidam, mozarella...) a zapeču v troubě při 200 °C do změknutí cuket.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana S.
|9. 4. 2008 19:16
Gábino H., je to přesně tak, jak odpověděl anonym.
Anonym
|9. 4. 2008 13:04
Já si myslím, že nejprve necháme dusit v zavřeném tlakovém hrnci doměkka, potom přidáme rajčata a s těmi mícháme už v otevřeném hrnci, aspoňtakto se to dá z předpisu pochopit.