Klobásy nakrájíme na kolečka a nasucho opečeme v kastrolu dozlatova. Pak je přendáme na talíř. Jsou dost tučné, takže nebudeme potřebovat přidávat tuk, naopak vypečený tuk z klobás použijeme dále. Pokud jsme si zvolili klobásy hodně libové, osmažíme je na kousku sádla.
2
Na vysmaženém tuku z klobás orestujeme nadrobno pokrájenou cibuli dosklovata. Poté vmícháme hladkou mouku, nasekaný česnek, nové koření a bobkový list, vše společně krátce osmažíme. Následně přidáme pyré a sladkou papriku a opět krátce osmažíme. Přilijeme vývar, dobře promícháme a povaříme cca 10 - 15 minut. Dle chuti osolíme, opepříme a dosladíme.
Z omáčky vyndáme kuličky nového koření a bobkové listy a přisypeme předem uvařené a scezené fazole. Vše necháme projít varem, případně dochutíme a odstavíme. Vmícháme opečené klobásy a můžeme servírovat.
Podáváme samostatně nebo s čerstvým pečivem.