• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Rajská trochu jinak
Napište svůj komentář k receptu

Rajská trochu jinak

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská trochu jinak
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • olivový olej
    • 1
      ks cibule
    • 10
      ks rajčata
    • 3
      ks kapie
    • 750
      g vepřová kýta vcelku
    • 1
      špetka sůl
    • 5
      ks pepř celý
    • 3
      ks nové koření
    • 1
      ks hřebíček
    • 1
      ks bobkový list
    • 1
      lžička tymián
    • 500
      ml vývar nebo masox
    • 1
      lžička zavařenina ostřejší - např. černý rybíz
    • 1
      kostka cukr
    • 1
      kelímek zakysaná smetana nebo Tatra
    • 3
      lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

1
Do hlubokého pekáče či kastrolu nalijeme olivový olej (čím méně tím lépe) a vložíme do trouby vyhřáté cca na 200 °C. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka a zpěníme. Rajčata pokrájíme na čtvrtky a papriky na nudličky a až cibulka zezlátne, přisypeme do pekáčku. Maso kolem dokola osolíme, položíme do pekáče na zeleninu a lehce zasypeme tymiánem. Do zeleniny přihodíme 5 celých pepřů, 3 nová koření, 1 hřebíček a 1 bobkový list. Pod pokličkou celé dusíme asi třičtvrtě hodiny. Když je masa větší kus, dusíme déle. Mělo by být poloměkké. Přidáme lžicku ostřejší zavařeniny a kostku cukru (nemusí být). Připravíme si cca půl litru vývaru dle chuti - buď klasický masový, nebo z kostky. Já dávám 1 hovězí kostku a půlku "bazalka+tymián" a zaliju vodou z konvice. Dusíme, až maso změkne. Měkké maso vyjmeme a odložíme v teple.
2
V misce rozmícháme mouku se smetanou (tatrou) a zašleháme do omáčky. Povaříme a propasírujeme přes jemné síto. Maso nakrájíme na silnější plátky, vložíme do omáčky a celé necháme ještě chvíli v troubě prohřát. Podáváme klasicky s knedlíky či těstovinami. Někdo si dá rád i rýži.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Párky v rohlíku trochu jinak

Párky v rohlíku trochu jinak

Bůček trochu jinak

Bůček trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

Linecký koláč trochu jinak

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cibule Cukr Hladká mouka Hřebíček Kapie Nové koření Olivový olej Pepř celý Rajčata Sůl Tymián Vepřová kýta Vývar Zakysaná smetana Zavařenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Óbr dort - číslice

Óbr dort - číslice

Dort s ovocem a želatinou

Dort s ovocem a želatinou

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Filé v alobalu

Filé v alobalu

Jablečný tvarohový dort

Jablečný tvarohový dort

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

Medovník s čokoládou

Medovník s čokoládou

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

165
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
65
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
60
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
59
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
56
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle? Použijte trik s octem
Jak skladovat jahody, aby vám vydržely co nejdéle…
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
AHA.cz Deník Aha! 10.6.2025

Deník Aha! 10.6.2025

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Lejla Abbasová má dokonalou postavu, přesto řeší nedostatky! Raději ukazuji „předek“, svěřila se

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Ben Cristovao poprvé ukázal video z děsivé nehody! Letěl vzduchem 20 metrů

Ben Cristovao poprvé ukázal video z děsivé nehody! Letěl vzduchem 20 metrů

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

Velký horoskop práce a financí na červen: Koho čeká povýšení, kdo dostane přidáno a kdo nejspíš z práce odejde?

  • Recepty.cz
  • Rajská trochu jinak
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact