Připravíme si máslovou jíšku, do které přidáme rajský protlak, krátce osmahneme, zředíme vodou a rozšleháme. Pak dáme koření, cukr, bujón, provaříme a vmícháme smetanu. Nakonec vmícháme opečená kolečka klobásy i s tukem - toho moc není, a polévku pěkně ovoní.
Jíšku jsem vylepšila na drobnou nasekanou a osmaženou cibulkou, která se dle receptu rozmixuje, bujón jsem použila celý a místo smetany jsem použila 1dcl mléka. Polévka je moc dobrá.
Jitka Macháčková
|16. 3. 2009 16:24
To mi připomíná jeden starý recept, který vařil můj strejda a říkal tomu kyselé brambory. Příprava byla stejná jako u tohoto receptu, jen se v polévce povařily na kostky nakrájené brambory, pak teprve se dala smetana a klobáska. Strýc ji ještě dochutil na sladkokyselo trochou cukru a octa. Byla to mňamka, hlavně když se to rozleželo, ale většinou jsme to snědli velice rychle.