• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka se špeclemi
Napište svůj komentář k receptu

Rajská polévka se špeclemi

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 22
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se špeclemi
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 40
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 120
      g rajský protlak
    • cukr krupice - dle chuti a kyselosti protlaku
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření cca
    • 5
      ks pepř celý cca
    • tymián nebo skořice, hřebíček..., co kdo je zvyklí přidávat do rajské
    • 1000
      ml vývar 800 -
    • sůl
    • 300
      g špecle uvařené, cca

Postup přípravy receptu

1
Máslo rozpustíme, přihodíme koření a bylinky dle chuti, které zasypeme hladkou moukou, kterou necháme za občasného promíchání zpěnit lehce dorůžova a uděláme jíšku.
2
K jíšce přidáme protlak, který také lehce osmažíme s jíškou, přilijeme vývar (zatím cca 700 - 800 ml), dobře promícháme, přivedeme k varu a vývar dolijeme dle požadované hustoty polévky.
3
Polévku osolíme a dosladíme dle kyselosti protlaku a necháme cca 10 - 15 minut povařit, pak z polévky vyndáme koření (bobkové listy a kuličky pepře a nového koření).
4
Během vaření polévky si uvaříme špecle. Použijeme buď rychlý polotovar nebo si těsto na špecle vymícháme sami z : 250 g hladké mouky, 1 vejce, sůl dle chuti, 25 g rozpuštěného másla a cca 200 ml vody nebo mléka dle hustoty těsta. Těstíčko necháme zhruba 10 minut odpočinout, pak ho natáhneme na prkénko a hranou nože špecle vhazujeme do vroucí osolené vody. Po vyplavání jsou hotové, scedíme je.
5
Vařené špecle dáme do talíře, zalijeme polévkou a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami

Hovězí ministeaky s restovanými…

Rajská polévka s řapíkatým celerem

Rajská polévka s řapíkatým celerem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Rajčatová a rajská Nudle do polévky
Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cukr krupice Hladká mouka Máslo Nové koření Pepř celý Rajský protlak Špecle Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrovo-šunkové těstoviny

Sýrovo-šunkové těstoviny

Rychlovka čína

Rychlovka čína

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Muffiny z banánů s kousky čokolády

Rychlá tortilla

Rychlá tortilla

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Sladký zeleninový salát z paprik, rajčat a okurek

Sladký zeleninový salát z paprik,…

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

67
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
56
Bramborovo-houskový knedlík
Bramborovo-houskový…
55
Toskánské závitky z mletého masa s rajskou omáčkou
Toskánské závitky z…
48
Salát z pečené červené řepy
Salát z pečené červené…
43
Zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Rajská polévka s rýží
Rajská polévka s rýží
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se zakysanou smetanou
Rajská polévka se zakysanou smetanou
Rajská sváteční polévka
Rajská sváteční polévka
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka se špeclemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact