• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka se špeclemi
Napište svůj komentář k receptu

Rajská polévka se špeclemi

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 22
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se špeclemi
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 40
      g máslo
    • 30
      g hladká mouka
    • 120
      g rajský protlak
    • cukr krupice - dle chuti a kyselosti protlaku
    • 2
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření cca
    • 5
      ks pepř celý cca
    • tymián nebo skořice, hřebíček..., co kdo je zvyklí přidávat do rajské
    • 1000
      ml vývar 800 -
    • sůl
    • 300
      g špecle uvařené, cca

Postup přípravy receptu

1
Máslo rozpustíme, přihodíme koření a bylinky dle chuti, které zasypeme hladkou moukou, kterou necháme za občasného promíchání zpěnit lehce dorůžova a uděláme jíšku.
2
K jíšce přidáme protlak, který také lehce osmažíme s jíškou, přilijeme vývar (zatím cca 700 - 800 ml), dobře promícháme, přivedeme k varu a vývar dolijeme dle požadované hustoty polévky.
3
Polévku osolíme a dosladíme dle kyselosti protlaku a necháme cca 10 - 15 minut povařit, pak z polévky vyndáme koření (bobkové listy a kuličky pepře a nového koření).
4
Během vaření polévky si uvaříme špecle. Použijeme buď rychlý polotovar nebo si těsto na špecle vymícháme sami z : 250 g hladké mouky, 1 vejce, sůl dle chuti, 25 g rozpuštěného másla a cca 200 ml vody nebo mléka dle hustoty těsta. Těstíčko necháme zhruba 10 minut odpočinout, pak ho natáhneme na prkénko a hranou nože špecle vhazujeme do vroucí osolené vody. Po vyplavání jsou hotové, scedíme je.
5
Vařené špecle dáme do talíře, zalijeme polévkou a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Hovězí ministeaky s restovanými špeclemi a fazolkami

Hovězí ministeaky s restovanými…

Rajská polévka s řapíkatým celerem

Rajská polévka s řapíkatým celerem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Rajčatová a rajská Nudle do polévky
Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cukr krupice Hladká mouka Máslo Nové koření Pepř celý Rajský protlak Špecle Sůl Tymián Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové noky

Krupicové noky

Vepřový jazyk na česneku

Vepřový jazyk na česneku

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Jablíčková rychlovka

Jablíčková rychlovka

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Anglické těstoviny se špenátem a sýrem

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Brambory (těstoviny) s fazolkami

Masové závitky (nejen) se zelím

Masové závitky (nejen) se zelím

Kynutý beránek

Kynutý beránek

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

20
Jablečná buchta
Jablečná buchta
20
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
16
Dort s ovocem a želatinou
Dort s ovocem a želatinou

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Rajská polévka s rýží
Rajská polévka s rýží
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka s řapíkatým celerem
Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se špeclemi
Rajská polévka se zakysanou smetanou
Rajská polévka se zakysanou smetanou
Rajská sváteční polévka
Rajská sváteční polévka
  • Recepty.cz
  • Rajská polévka se špeclemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact